Βαθιά θλίψη για το ξαφνικό «αντίο» στον Ρόμπιν Γουίλιαμς

18:03 12/8/2014 - Πηγή: Aixmi

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπιν Ουίλιαμς, ενός από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ο διάσημος κωμικός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία, που προήλθε από ασφυξία.

Ο Ρόμπιν Γούλιαμς ήταν 63 ετών και θεωρείτο ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του. Ήταν γνωστό πως έδινε προσωπική μάχη για την αντιμετώπιση προβλημάτων εθισμού και για αυτόν τον λόγο είχε εισαχθεί

σε κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα. Ο μάνατζερ του είχε μάλιστα επιβεβαιώσει ότι έπασχε από κατάθλιψη. Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο θάνατος του Ρόμπιν Ουίλιαμς αποτελεί μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζει μια πολύ δύσκολη στιγμή και ζητά τον σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής».

Η σύζυγος του Ρόμπιν Γουίλιαμς, που ζούσε μαζί του στο σπίτι στην Καλιφόρνια, σε ανακοίνωσή της ζητά προστασία της ιδιωτικής ζωής της οικογένειάς της κατά τη διάρκεια του πένθους.

«Σήμερα έχασα τον σύζυγό μου και τον πιο καλό μου φίλο ενώ ο κόσμος έχασε έναν αγαπημένο καλλιτέχνη και έναν ωραίο άνθρωπο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σούζαν Σνάιντερ, και προσθέτει: «Εκ μέρους της οικογένειας σας παρακαλούμε να προστατεύσετε την ιδιωτική μας ζωή κατά τη διάρκεια του πένθους μας. Ελπίζουμε ότι θα μνημονεύεται όχι για τον τρόπο που πέθανε αλλά για το γέλιο και τη χαρά που σκόρπισε σε εκατομμύρια ανθρώπους».

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έκανε για πάνω από τρεις δεκαετίες σπουδαία κινηματογραφική καριέρα και έγινε διεθνώς γνωστός για τον ρόλο του στο αντιπολεμικό φιλμ του Μπάρι Λέβινσον «Good Morning Vietnam» (Καλημέρα Βιετνάμ) το 1987. Είχε κερδίσει το Οσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για το «Good Will Hunting» (Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ), ενώ είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε κατακτήσει το κοινό σε όλον τον κόσμο με μεγάλες ερμηνείες, όπως στον ρόλο του λαμπρού παιδαγωγού στην ταινία ο «Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (Dead Poets Society, 1989). Είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως κωμικός σε stand up commedy, ενώ το αμερικανικό κοινό τον πρωτογνώρισε ως εξωγήινο Μορκ το 1974 σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Happy Days».

Το συγκινητικό τελευταίο tweet…

Έντεκα ημέρες πριν από το θάνατό του, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς είχε γράψει στο τελευταίο του μήνυμα στο twitter με αφορμή τα 25α γενέθλια της κόρης του: «Χρόνια πολλά κυρία Ζέλντα Ράε Ουίλιαμς… Ενός τετάρτου του αιώνα σήμερα αλλά πάντα η δικιά μου…» έγραφε και το συνόδευε από μία παλιά φωτογραφία με την κόρη του στο Instagram.

Δήλωση Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τα συλληπητήριά του για τον ξαφνικό θάνατο του Ρόμπιν Γουίλιαμς και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο Ουίλιαμς ήταν ένας αεροπόρος, ένας γιατρός, ένα τζίνι, μια νταντά, έναν πρόεδρος, ένας καθηγητής. Αλλά ήταν ένας και μοναδικός στο είδος του. Ήρθε στις ζωές μας σαν εξωγήινος αλλά κατάφερε να αγγίξει κάθε στοιχείο του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάμε. Μας έκανε να κλαίμε. Πρόσφερε το απεριόριστο ταλέντο του ελεύθερα και γενναιόδωρα σε εκείνους που το χρειάζονταν περισσότερο -από τα στρατεύματά μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, στους περιθωριοποιημένους ανθρώπους στους δρόμους μας. Η οικογένεια Ομπάμα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Ρόμπιν, στους φίλους του και σε όσους βρήκαν τη φωνή τους χάρη στον Ρόμπιν Ουίλιαμς».

Δείτε μία από τις πιο διάσημες σκηνές στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, στην ταινία «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών»:

https://www.youtube.com/watch?v=6RbY2iTOUQA

Keywords
Τυχαία Θέματα