Βάσω, όταν παίζεις «ρέστα» χωρίς φύλλο, καταλήγεις «ταπί»…

11:35 12/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Η Βάσω Παπανδρέου είναι οικονομολόγος με εξαιρετικές σπουδές και πολιτικός με αισθητήριο και μακρά εμπειρία.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν ήταν στη θέση του υπουργού Οικονομικών, μετά τις εκλογές του 2009, θα είχε φροντίσει να ληφθούν εγκαίρως μέτρα, αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο να κλείσουν οι αγορές, και έτσι η χώρα θα είχε ίσως αποφύγει το ΔΝΤ.
Τώρα αποφάσισε

να μην ψηφίσει το νέο Μνημόνιο. Το είπε δημόσια, ενώ ιδιωτικά υποστηρίζει ότι οι δανειστές δε θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε, ακόμη και αν απορρίψουμε τη δανειακή σύμβαση. Γιατί; Διότι δε θα αντέξουν -όπως εκτιμά- τις παρενέργειες.
Η άποψή της μοιάζει με τη μπλόφα που κάνει κάποιος στην πόκα, όταν παίζει τα «ρέστα» του ενώ έχει φύλλο μηδενικής αξίας. Τι συμβαίνει αν ο αντίπαλος απαντήσει «τα βλέπω»; Πτωχεύει εκείνος που μπλοφάρει.
Ας ελπίσουμε ότι δε θα χρειαστεί να διαπιστώσουμε αν η κυρία Παπανδρέου έχει δίκιο ή άδικο. Διότι αν η χώρα αποφασίσει να μπλοφάρει και η Βάσω έχει άδικο, τότε ο πολίτης δε θα έχει ευρώ στην τσέπη ούτε πετρέλαιο για να ζεστάνει το σπίτι του…

ΥΓ Γίνεται ειδική αναφορά στη Βάσω Παπανδρέου διότι θεωρείται -δικαίως- σοβαρός άνθρωπος, σε αντίθεση με άλλους που διατυπώνουν ανάλογη άποψη στο συγκεκριμένο θέμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα