Βαρουφάκης: «Το κείμενο είναι ναρκοπέδιο ευφημισμών» (ΒΙΝΤΕΟ)

18:10 13/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Μη βιώσιμη χαρακτήρισε τη νέα συμφωνία ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.
«Η βελτίωση που έγινε στο μνημονιακό κείμενο ήταν η βέλτιστη που θα μπορούσε να γίνει, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα ταπεινωτικής συμφωνίας, που παραμένει απολύτως μη βιώσιμη» υπερθεμάτισε ο κ. Βαρουδάκης.

Όπως εξήγησε, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θεωρεί απαραίτητη

τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Όμως, συνέχισε, το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα τουλάχιστον στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα, η Bundestag δεν νομίζω ότι θα το εγκρίνει.

Σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες, τάχθηκε υπέρ της μείωσής τους, καλώντας την Ε.Ε. να εγγυηθεί την ασφάλεια των ελληνικών συνόρων.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε κλείνοντας πως με το νέο μνημόνιο ουσιαστικά παραχωρείται και το προσωπικό και οι πόροι του ΣΔΟΕ από το Υπουργείο Οικονομικών στη Γενική Γραμματεία Εσόδων. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ τόνισε χαρακτηριστικά: «Ένα μέγιστης σημασίας έργο στο ΥΠΟΙΚ ήταν η προσπάθεια του ΣΔΟΕ για την ταυτοποίηση των ΑΦΜ με τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στις ημέρες που ήμουν στο Υπουργείο η προσπάθεια αυτή ήταν πάρα πολύ δύσκολη και υπήρξαν πάρα πολλά εμπόδια από τη ΓΓΕ, τα οποία με μεγάλο κόπο και πολύ προσπάθεια ξεπεράστηκαν. Στο νέο όμως μνημόνιο δεσμευόμαστε να περάσουμε όλο το προσωπικό και τους πόρους στη ΓΓΕ και αυτό είναι πάρα πολύ ύποπτο. Ο ΣΔΟΕ παραδίδεται σε ένα από τα φέουδα της τρόικας και θα πρέπει να το σκεφτούμε πάρα πολύ σοβαρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα