Βαρουφάκης: Θα επιστρέψω, είμαι ο πρώτος βουλευτής…

20:36 19/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Aπειλεί να…επιστρέψει ο Γιάννης Βαρουφάκης, μη αποδεχόμενος ότι έχει κάνει κάποιο λάθος ως υπουργός. Αντίθετα, ταυτίζει τον εαυτό του με τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει πως και οι δυο είναι θύματα των θεσμών, και προαναγγέλλει την επιστροφή του, μιάς που -όπως λέει- είναι ο πρώτος βουλευτής της χώρας με 140 χιλιάδες σταυρούς. και ο ρόλος του ενισχύθηκε με τα τελευταία γεγονότα.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano,

υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να τον απομακρύνει. «Ο πρωθυπουργός κατάλαβε ότι τον απειλούσαν με περίστροφο και μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα στο να τον εκτελέσουν και στο να παραδοθεί. Αποφάσισε ότι η δεύτερη δυνατότητα ήταν η καλύτερη στρατηγική», λέει. «Παραιτήθηκα τη νύχτα του δημοψηφίσματος, γιατί η κυβέρνηση έκανε λάθος να μην χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμά του για να ασκήσει πίεση επί των πιστωτών», προσθέτει.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι κανείς δεν πιστεύει σε αυτή τη συμφωνία. «Γνωρίζω ότι ο Τσίπρας δεν πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην κυβέρνηση. Ένα πρόγραμμα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως καταστροφικό. Δεν υπάρχουν τεχνικά μέτρα που μπορούν να κάνουν να λειτουργήσει ένα μη εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Ούτε ο Σόιμπλε πιστεύει στο πρόγραμμα αυτό, επιβλήθηκε στην Ελλάδα για εκδίκηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα