Βαρουφάκης: Σαν αρχαιολογική ανασκαφή ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής

09:42 25/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Στην «προτεραιότητα της κυβέρνησης» για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε με σύντομες δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο υπουργός Οικονομικών μετά την αποδοχή από το Eurogroup του καταλόγου με τις προτάσεις της κυβέρνησης.

«Πόσα χρήματα περιμένουμε; Δεν γνωρίζουμε, είναι σαν αρχαιολογική ανασκαφή» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Βαρουφάκης. «Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα βρεις. Ελπίζεις να βρεις έναν μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν θησαυρό. Το ερώτημα είναι

αν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε», προσέθεσε.

Για το θέμα της ρευστότητας, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «όταν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι καλά, είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα».

Σημείο εκκίνησης της διαπραγμάτευσης θεωρούν τόσο οι εταίροι όσο και οι θεσμοί τις δεσμεύσεις της λίστας μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Αθήνα, καθώς θα πρέπει να εξειδικευτούν και να διευρυνθούν σε άλλους τομείς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να καταβληθούν οι δόσεις που απομένουν από το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα