Βαρουφάκης: Διορία για συμφωνία έως τις αρχές Ιουνίου αλλιώς…

09:09 21/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Διορία έως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία με τους εταίρους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας χθες βράδυ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Μια συμφωνία που, όπως είπε, θα περιλαμβάνει ένα πλέγμα μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων για τη βάση του κλεισίματος του προηγούμενου προγράμματος και ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει το νέο αναπτυξιακό συμβόλαιο για την Ελλάδα.

Με

την φράση του όμως «η έξοδος από το ευρώ είναι ένα μονοπάτι που οδηγεί στο γκρεμό, αλλά δεν θα υπογράψουμε κάτι που δεν βγαίνει. Ας κάνει και η Ευρώπη ό,τι θέλει» ο υπουργός Οικονομικών έδωσε το στίγμα των σκληρών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, βάζοντας και πάλι στο τραπέζι το ενδεχόμενο της ρήξης.

Για το δημοσίευμα στους New York Times

«Ο σεβασμός μου στην εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων είναι παραδειγματικός και είναι κάτι που όλοι το κατανοούν», ήταν η απάντηση του Γ. Βαρουφάκη στα περί καταγραφής συνομιλιών στο Eurogroup στη Ρίγα, όπως ανέφερε δημοσίευμα των New York Times.

Αναφερόμενος στις διαρροές από το Eurogroup, σχετικά με απαξιωτικές αναφορές στο όνομά του, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι είναι απόλυτα ψευδείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα