Βαριά λόγια από Μόσχα: Η Ελλάδα σύρθηκε σε βρώμικα παιχνίδια

20:16 18/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Mε σκληρό τρόπο απάντησε η Ρωσία στις απελάσεις τεσσάρων διπλωματών της από την Αθήνα, με την κατηγορία ότι παρενέβησαν -δίνοντας ακόμη και οικονομικά ανταλλάγματα- για να πετύχουν το μπλοκάρισμα τής συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Η εκπρόσωπος τού ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν συνέπειες, χωρίς ωστόσο να τις προσδιορίσει. Έκανε λόγο, όμως, για βρώμικες προκλήσεις, στις οποίες δυστυχώς σύρθηκε (υπέκυψε) η Αθήνα,

χωρίς να επικοινωνήσει με τη ρωσική πλευρά.

Η κυρία Ζαχάροβα διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απείλησε τηλεφωνικώς τον Νίκο Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για «ανοησίες». Και δεν έμεινε εκεί. Κατηγόρησε ουσιαστικά τον Νίκο Κοτζιά για το γεγονός ότι δεν διέψευσε δημοσίως ότι υπήρξε τέτοιου ύφους τηλεφωνικό διάβημα.

«Είναι ψέμα ότι υπήρξε τηλεφώνημα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο τηλεφώνημα γίνεται λόγος, ακόμη περισσότερο για ποια απειλή. Κανένα στοιχείο δεν δόθηκε στη ρωσική πλευρά. Κανένα τέτοιο θέμα δεν τέθηκε στην επικοινωνία Κοτζιά-Λαβρόφ. Είναι περίεργο που η ελληνική πλευρά δεν σχολίασε τις εν λόγω πληροφορίες που μετέδωσαν τα ελληνικά ΜΜΕ. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες φάσεις που αντιμετωπίζουν οι διμερείς μας σχέσεις, πάντα διατηρούμε την κατανόησή μας. Οι λαοί μας δεν πρέπει να γίνονται όμηροι σε βρώμικα παιχνίδια στα οποία λαμβάνουν μέρος πολλά κράτη».

Η εκπρόσωπος τού ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε και στις καταγγελίες του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ότι φιλορώσοι Έλληνες επιχειρηματίες χρημαστοδότησαν εθνικιστικούς κύκλους στη χώρα του για να τορπιλίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Πρόκειται για αβάσιμες καταγγελίες που στόχο έχουν να πυροδοτήσουν την αντιρωσική υστερία. Προφανώς, ξανά, δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν αυτές τις καταγγελίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βαριά λόγια από Μόσχα: Η Ελλάδα σύρθηκε σε βρώμικα παιχνίδια εναντίον μας

The post Βαριά λόγια από Μόσχα: Η Ελλάδα σύρθηκε σε βρώμικα παιχνίδια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα