Βαλς: Νέα λίστα μέτρων αν η Αθήνα θέλει βοήθεια – Ανεπαρκής η πρόοδος

11:20 10/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα «μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, κρίνοντας μάλιστα «ανεπαρκή» την πρόοδο της Αθήνας.

Ο

επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης καλεί τις ελληνικές αρχές «να επιμείνουν στις προσπάθειές τους», ενώ η αβεβαιότητα παραμένει για το κατά πόσο θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει τις οφειλές της από το Μάιο.

«Η θέση της Γαλλίας ουδέποτε άλλαξε: πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψήφος του ελληνικού λαού, αλλά υπάρχει επίσης ένα θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Αυτά πρέπει να τηρούνται«, σχολιάζει ο Βαλς στην εφημερίδα.

«Όπως το γνωρίζετε, ο χρόνος πιέζει. Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσει την εκπνοή προθεσμιών αποπληρωμής δόσεων. Και τα πράγματα είναι απλά: προκειμένου η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια να μπορεί να παίζει κανονικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει γρήγορα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις«, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα