Τζορτζ Λούκας: Έχουμε αρκετούς εκατομμυριούχους στην Καλιφόρνια. Χρειαζόμαστε και κανονικούς ανθρώπους

10:30 22/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Όταν ο Τζορτζ Λούκας προσπάθησε να επεκτείνει τα στούντιο της εταιρείας παραγωγής του στην πλούσια κομητεία Μαρίν της Καλιφόρνια, η κοινότητα τον εμπόδισε. Στη συνέχεια, ο δημιουργός του «Star Wars» θέλησε να πουλήσει την έκταση σε μία κατασκευαστική εταιρία που θα έχτιζε οικονομικά συγκροτήματα κατοικιών.

«Πρόκειται για ηθική αυτουργία ταξικού πολέμου» είχε δηλώσει τότε στους Νew York Times η επικεφαλής μίας ομάδας κατοίκων της περιοχής

Σαν Ραφαέλ, Κάρολιν Λένερτ.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά το «πάγωμα» του φιλόδοξου αυτού έργου, ο Λούκας αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή των σπιτιών χαμηλού κόστους, βάζοντας ο ίδιος το χέρι βαθιά στην τσέπη.

«Έχουμε αρκετά εκατομμυριούχους εδώ. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μερικά σπίτια για τους κανονικούς ανθρώπους που εργάζονται», δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης μέσω του δικηγόρου του Γκάρι Τζακομίνι.

Το σχέδιο, προβλέπει ένα συγκρότημα 224 κατοικιών σε μία έκταση 52 στρεμμάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει κύριες κατοικίες, κοινοτικό κέντρο, πισίνα και κήπο.

Για την αγορά των κατοικιών προβλέπεται να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να έχουν εισόδημα κάτω από το 80% του μέσου εισοδήματος της περιοχής.

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Απογραφής, το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών στην κομητεία Μαρίν βρίσκεται στα 90, 839 δολάρια.

Σημειώνεται ότι το 7,7 % των κατοίκων της κομητείας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αν οι αρμόδιες αρχές δώσουν στον Τζορτζ Λούκας το «πράσινο φως» , το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019, αλλάζοντας τα έως τώρα δεδομένα στην πιο πλούσια πολιτεία των ΗΠΑ.

Πηγή: Washington Post

Keywords
Τυχαία Θέματα