Τζανακόπουλος: Σεξιστικές οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

15:56 22/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι οι χώρες του Νότου ξόδεψαν λεφτά σε γυναίκες και ποτό σχολίασε κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτηρίζοντάς τις άστοχες και σεξιστικές.

«Η δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ είναι παντελώς άστοχη καθώς στρώνει το χαλί για εξτρεμιστικές απόψεις για να μην αναφερθούμε στη σεξιστική χροιά του συγκεκριμένου σχολίου. Σε μια στιγμή που η Ευρώπη είναι σε αναζήτηση των επόμενων βημάτων της δηλώσεις που βαθαίνουν το χάσμα βορρά-νότου δεν βοηθούν» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ωστόσο χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup ότι αναγνώρισε την ανάγκη για αποκατάσταση των εργασιακών διαπραγματεύσεων.

«Από εκεί και πέρα γνωρίζετε ότι το ΔΝΤ έχει διαφορετικές απόψεις για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα. Και ο πρωθυπουργός και ο υπ. Οικονομικών έχουν δηλώσει ότι ένας από τους βασικούς στόχους είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αυτό συνεχίζουμε να επιδιώκουμε» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ για τις δηλώσεις Σόιμπλε είπε ότι «η θέση της Γερμανίας είναι σαφής ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα».

Μετά τις τοποθετήσεις Σαπέν και Σόιμπλε ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία προσθέτοντας ότι «επί του ελληνικού Συντάγματος δεν έχουν λόγο οι δανειστές».

Επιπλέον, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες είπε ότι διεξάγονται με πρωτοβουλία της Ελλάδας.

«Στόχος να γεφυρωθούν διαφορές με λήψη αποφάσεων ώστε τα κλιμάκια να λειτουργήσουν σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Ευελπιστούμε ότι θα επιταχύνουμε και θα σταματήσει η τεχνητή κωλυσιεργία. Στόχος μας είναι εί δυνατόν εντός Απριλίου η συνολική συμφωνία» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει συμφωνία πριν από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ , στη συνέχεια στην εαρινή σύνοδο το Ταμείο θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα. Εκείνοι μπορεί να έχουν σκοπό να περιμένουν περισσότερο, η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να περιμένει διαρκώς τις αποφάσεις του ταμείου. Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

Όσο για το αν ευσταθούν τα σενάρια για προετοιμασία ενόψει των υποχρεώσεων της Ελλάδας τον Ιούλιο απέναντι στους δανειστές ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχουμε το οποιοδήποτε επεισόδιο σχετικά με τις πληρωμές του ελληνικού δημοσίου. Τα σενάρια αυτά εξυπηρετούν την καταστροφολογική ρητορεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα