Τζανακόπουλος για αποδοχές προέδρου του ΔΕΣΦΑ: Κορυφαίο παράδειγμα μετα-αλήθειας

15:53 13/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκαν στο θέμα με τις αποδοχές του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ Σωτήρη Νίκα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για κορυφαίο παράδειγμα «μετα-αλήθειας» (post truth), ενώ ο κ. Σταθάκης για σχιζοφρενικό κατηγορητήριο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Μια ερώτηση γεμάτη ανακρίβειες,

λάθη και ψεύδη έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα δελτία ειδήσεων, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνοντας ότι σε αντιδιαστολή ειδήσεις που αφορούσαν θέματα, όπως το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, πέρασαν στα ψιλά των εφημερίδων.

«Αναρωτηθείτε για πόσες από αυτές έγιναν αναλυτικά ρεπορτάζ στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και τα τηλεοπτικά δελτία. Το Σαββατοκύριακο είχαμε δύο πρωτοσέλιδα για δυο μεγάλες υποθέσεις και δεν κουνήθηκε φύλλο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι ο κ. Νίκας προήχθη στον βαθμό του διευθυντή δραστηριοτήτων που είναι η υψηλότερη βαθμίδα προκειμένου να τηρηθεί η πρόβλεψη του καταστατικού της εταιρείας ότι ο διευθύνων σύμβουλος είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο της εταιρείας και κατά συνέπεια -εφόσον ήταν ήδη εργαζόμενος στον ΔΕΣΦΑ- δεν είναι δυνατόν ιεραρχικά να υπάρχει άλλος εργαζόμενος με υψηλότερο βαθμό. Η απόφαση ελήφθη από το Εποπτικό Συμβούλιο και ο διορισμός του εγκρίθηκε από την ΡΑΕ χωρίς να λάβει τις απολαβές που αντιστοιχούν στη θέση αυτή.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ακόμη ότι ο κ. Νίκας δεν είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου, άρα δεν προκύπτει ότι αποφάσισε ο ίδιος για τον εαυτό του καθώς και ότι το εφάπαξ που εισέπραξε ήταν 203.847 ευρώ και η αύξηση σε σχέση με αυτά που θα εισέπραττε ήταν οριακή (27.000). Η ΝΔ ανεπιτυχώς προσπάθησε να παρουσιάσει ότι υπήρξε αύξηση του εφάπαξ κατά 100.000 ευρώ, παραδεχόμενη μεταχρονολογημένα το λάθος της, αποδεχόμενη τα πραγματικά στοιχεία, που βεβαιώνουν ότι η αύξηση ήταν οριακή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα