Τζανακόπουλος: Έκτακτες ενισχύσεις στους πλημμυροπαθείς

10:16 20/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε έκτακτες ενισχύσεις στους πλημμυροπαθείς τόσο της Δυτικής Αττικής όσο και της Σύμης, της Σαμοθράκης, της Αγιάς Λάρισας και της Κατερίνης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία τη αποζημίωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του, θα δοθούν 1.000 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή κατοικίας, 500 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή επαγγελματικού χώρου,

300 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή αποθήκης, 60 ευρώ το τετραγωνικό για επιδιόρθωση κατοικίας, 40 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή επαγγελματικού χώρου και 20 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή αποθήκης.

Επιπλέον, σημείωσε πωςι η αποζημίωση, μέχρι 150 τ.μ. αποτελείται από 60% δωρεάν κρατική αρωγή και 40% άτοκο δάνειο ενώ τυχόν υπόλοιπο καλύπτεται από άτοκο δάνειο.

Όπως υπογράμμισε, ακόμη, θα υπάρξουν ειδικές ενισχύσεις για τους πληγέντες για τη στέγαση και διατροφή, επίδομα πρώτων εξόδων, την αποκατάσταση της οικοσκευής, επίδομα πληγέντων και αποζημίωση επαγγελματικού εξοπλισμού, ενώ πρόσθεσε ότι ο καθορισμός και η διανομή των ειδικών αυτών ενισχύσεων είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Ανέφερε επιπλέον ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόσθετες αποζημιώσεις σε όσους έχουν πληγεί. «Όλα τα νοικοκυριά, που σύμφωνα με την καταγραφή των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών, στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, έχουν υποστεί ζημιές, θα λάβουν επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες επιχειρήσεις θα λάβουν 8.000 ευρώ» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος..

The post Τζανακόπουλος: Έκτακτες ενισχύσεις στους πλημμυροπαθείς appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα