Τζανακόπουλος: Δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές παράλογες απαιτήσεις

13:36 12/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε πως παράλογες απαιτήσεις καθώς και απαιτήσεις εκτός της υπάρχουσας συμφωνίας δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές.

«Οι θέσεις μας για τη δεύτερη αξιολόγηση παραμένουν σταθερές. Συνεχίζουμε να τονίζουμε την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων«, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε: «Επαναλαμβάνω ότι οποιαδήποτε συμφωνία δεν μπορεί να περιλαμβάνει νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος.Επαναλαμβάνω

ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων«.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης τόνισε: «Οι όποιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων οφείλονται στις διαφορετικές εκτιμήσεις των Ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ. Από την μεριά μας έχουμε τηρήσει τα συμφωνηθέντα και περιμένουμε από τις υπόλοιπες πλευρές να κάνουν το ίδιο«.

Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Παράλογες απαιτήσεις και απαιτήσεις εκτός της υπάρχουσας συμφωνίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.»

Σχετικά με την κακοκαιρία και τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα τόνισε: «Από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού έχουμε κάνει για την κακοκαιρία ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα«.

Για τους πρόσφυγες που θάφτηκαν στο χιόνι σχολίασε: «Σε ό,τι αφορά ειδικά τους προσφυγικούς καταυλισμούς εκεί πράγματι παρατηρήθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.Τα προβλήματα σήμερα έχουν περιοριστεί. Σχεδόν για το σύνολο των φιλοξενουμένων έχει εξασφαλισθεί ασφαλής διαμονή«.

Keywords
Τυχαία Θέματα