Τζανακόπουλος: Αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν, θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

14:59 20/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Απαντώντας ουσιαστικά στον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως αν ζητηθεί ξανά ψήφος εμπιστοσύνης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα τη δώσουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε πως «αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

καταψηφίσουν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ θα ζητήσουμε και θα λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης».

Επιπλέον, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «απαράδεκτες συνωμοσιολογίες» και «άθλιες φήμες» σχετικά με περί συναλλαγής της κυβέρνησης με αιχμή το Μακεδονικό για να εξασφαλιστεί λύση στο χρέος.

«Οι φήμες αυτές φανερώνουν την άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, ενώ όσοι τις διασπείρουν έχουν αποδεχτεί ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει λύση για το χρέος. Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συμφωνία με τα Σκόπια, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο με διευρυμένη πλειοψηφία, ενώ πρόσθεσε πως αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα λάβει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου να ολοκληρώσει την τετραετία.

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία πράξη ευθύνης και πατριωτισμού που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία και πρακτικές με αφορμή και τιε τλευταίες φραστικές επιθέσεις κατά κυβερνητικών στελεχών.

«Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη συνεπάγεται ότι τα περιθωριακά περιστατικά των τελευταίων ημερών οργανώνονται κατεντολήν και με την πλήρη κάλυψή του» σημείωσε χαρακτηρίζοντας υπεύθυνο τον πρόεδρο της ΝΔ για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της παράταξής του.

The post Τζανακόπουλος: Αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν, θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα