Τσίπρας: Θα λογοδοτήσετε για το ξεπούλημα -Βενιζέλος: Υπονομεύεις τη χώρα!

21:56 7/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνειών, στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης: θα κάνει τα πάντα για να μην προχωρήσει ούτε μιά αποκρατικοποίηση.   
Μίλησε ανοιχτά για επιχείρηση λεηλασίας της χώρας, απείλησε ότι θα λογοδοτήσουν όσοι την αποτολμήσουν, προειδοποίησε εκείνους που θα θελήσουν να επενδύσουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους, ενώ έκανε λόγο για σχέδιο ξεπούληματος κερδοφόρων επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως η ΔΕΗ,

ο ΟΠΑΠ και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης!  

Από τον τρόπο που έθεσε το θέμα
προκύπτει ότι η εναντίωσή του στις αποκρατικοποιήσεις διατυπώνεται ως στάση αρχής  
και, δευρευόντως, ως φόβος για το τίμημα που θα εξασφαλιστεί.

«Θα ελέγξουμε τη νομιμότητα κάθε ιδιωτικοποίησης
Θα λογοδοτήσουν για τη λεηλασία», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι η τρικομματικής στήριξης κυβέρνηση Σαμαρά έχει εγκαταλείψει κάθε σκέψη για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Στον αρχηγό του Σύριζα απάντησε σε πολύ υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος -ας σημειωθεί- χειροκροτήθηκε και από τους βουλευτές της ΝΔ!
Τον κατηγόρησε ότι δεν ασκεί απλώς κριτική αλλά καιροφυλακτεί, περιμένοντας την αποτυχία της Κυβέρνησης και την αποτυχία της χώρας.

Και δεν έμεινε εκεί. Τον κατήγγειλε για οικονομική, κοινωνική και εθνική υπονόμευση.

«Ακόμη δε χειρότερο από το να καιροφυλακτεί κανείς είναι να δηλώνει επισήμως, από αυτό εδώ το βήμα, απευθυνόμενος όχι μόνον στην εσωτερική κοινή γνώμη, αλλά και διεθνώς, και να λέει ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της Κυβέρνησης και ότι αμφισβητεί και θα αμφισβητήσει την συνέχεια της χώρας, την συνέχεια της Πολιτείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτό πραγματικά είναι υπονόμευση όχι απλά και μόνον θεσμική, αλλά τελικά κοινωνική, οικονομική, αναπτυξιακή, εθνική. Ανεπίτρεπτη στάση, κατώτερη των περιστάσεων. Δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή σε καμιά Αντιπολίτευση ο ελληνικός λαός. Πρόκειται για πολύ μεγάλη παρεξήγηση και για καταστρατήγηση της ψήφου των Ελλήνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα