Τσίπρας στο υπουργικό: Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη

17:56 27/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για τις πυρκαγιές συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός όπως είπε «αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη όπως αναμένω και απο εσάς να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη, όσο βαριά κι αν είναι αυτή». Ανέφερε ότι ποτέ κανείς από την κυβέρνηση δεν απέδρασε από τις ευθύνες του. Μάλιστα έδωσε έμφαση στο ποιες ειναι οι ευθύνες σε πρακτικό επίπεδο που οδήγησαν στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα. Και σημείωσε πως δεν θα μείνουν ατιμώρητοι όσοι ευθύνονται για την τραγωδία.

«Οι τραγωδίες γίνονται συχνά αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια προβλήματα, καταστάσεις και ολιγωρίες, που σε ομαλές συνθήκες κρύβονται από τον δημόσιο διάλογο. Σήμερα, κατανοούμε όλοι με οδυνηρό τρόπο ότι κυβερνάμε μια χώρα που επί χρόνια κυριάρχησαν οι στρεβλώσεις» τόνισε ακόμη.

Την ίδια ώρα διευκρίνισε ότι παρόλο που όλοι φωνάζουν για «αποκεφαλισμούς των υπευθύνων», «οι αποκεφαλισμοί, την ώρα της μάχης, που ήταν κανόνας σε προηγούμενες τραγωδίες, δεν είναι πράξη πολιτικής γενναιότητας, αλλά δειλίας. Πολύ περισσότερο, η εύκολη καταδίκη των πυροσβεστών, αστυνομικών, λιμενικών, στρατιωτικών που έδωσαν τη μάχη με ηρωισμό, στα μέτωπα της φωτιάς» είπε και κάλεσε την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για τις αστοχίες και τις παραλείψεις. «Ας μην πυροβολούν οι πολέμαρχοι του καναπέ, εκείνους που έσωσαν χιλιάδες. Τους πυροσβέστες που έσπευσαν ηρωικά στον υπέρ πάντων αγώνα. Τους αστυνομικούς, που αν δεν βρίσκονταν στο πεδίο της μάχης, θα θρηνούσαμε περισσότερους. Τους λιμενικούς, που γλίτωσαν εκατοντάδες στη θάλασσα» ανέφερε.

Και σημείωσε πως «θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στην κατάρτιση εθνικού σχεδίου, που θα αντιμετωπίζει τις οικιστικές στρεβλώσεις δεκαετιών. Με τη συμμετοχή επιστημονικών φορέων, πανεπιστημίων, και ειδικών. Στην προσπάθεια αυτή καλώ να συμμετάσχουν οι πάντες. Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

The post Τσίπρας στο υπουργικό: Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα