Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Έκλεισε η αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα (BINTEO)

23:03 9/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε απόψε (Δευτέρα βράδυ) για τα αποτελέσματα των συνομιλιών με τους εταίρους ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως θετική για την ελληνική πλευρά τη σημερινή (9 Μαΐου) συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως είπε, ουσιαστικά μετά το σημερινό Eurogroup έκλεισε η αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας

σχολίασε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ο Eurogroup αποτύπωσε τον οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους κάτι που λειτουργεί ως μήνυμα και προς τους επενδυτές για το σταθερό περιβάλλον που θα έχει πλέον η Ελλάδα, αλλά και προς τους πολίτες, κυρίως από τα χαμηλά και μικρομεσαία κοινωνικά και οικονομικά στρώματα που πλήγηκαν εδώ και έξι χρόνια από τα υφεσιακά μέτρα.

Πάντως ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν λεπτομέρειες που θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις για το χρέος, οι οποίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαΐου.

Δείτε το βίντεο:

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Φώφη Γεννηματά, Βασίλη Λεβέντη σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Τους δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Εν τω μεταξύ από το Μαξίμου ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη στη μία το μεσημέρι θα υπάρξει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο έτσι ώστε να ενημερωθούν οι υπουργοί για τα αποτελέσματα του Eurogroup και την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα