Τσίπρας: Οι φράχτες και τα κλειστά σύνορα οδηγούν σε αδιέξοδο

13:48 27/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Ζήτημα «τεραστίων διαστάσεων» χαρακτήρισε το προσφυγικό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στην ΕΡΤ3, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, την Κυριακή, για το προσφυγικό.

«Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι» τόνισε ο κ. Τσίπρας «να μη μείνουμε στη θέση του παθητικού παρατηρητή. Η Ελλάδα

διεκδικεί ενεργό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος και έχει αναλάβει ήδη τις σχετικές πρωτοβουλίες», για να συμπληρώσει: «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη αυτή τόσο για τις θέσεις της χώρας μας όσο όμως και για τις ευρωπαϊκές ανθρωπιστικές αξίες».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι «έχουμε προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι οι φράχτες και τα κλειστά σύνορα δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε αδιέξοδο» και σημείωσε πως «ο κίνδυνος για την Ευρώπη από την κατάργηση της ελεύθερης διακίνησης είναι πολύ σοβαρότερος και γι” αυτό επιβάλλεται μια αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος».

«Την ώρα που γύρω μας ακούγονται ολοένα και δυνατότερα φαινόμενα απομονωτισμού και ξενοφοβίας, ο ελληνικός λαός, παρά τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που ζει ο ίδιος, δίνει μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα