Τσίπρας: Μητσοτάκης και Φώφη έχουν συμφωνήσει να προτείνουν στέλεχος του ΚΙΝΑΛ για πρόεδρο

19:43 13/2/2019 - Πηγή: Aixmi

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλο για πρόεδρο Δημοκρατίας και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι θα κάνει το ίδιο και η ΝΔ. Προχωρώντας δε ένα βήμα παραπέρα κατήγγειλε ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν συμφωνήσει παρασκηνιακά από τώρα να υποδείξουν για πρόεδρο

πρόσωπο από το ΚΙΝΑΛ -είτε εν ενεργεία, είτε σε αποστρατεία, όπως χαρακτηριστικιά είπε.

«Ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε και συνεχίζει να παίζει ένα αποκρουστικό παιχνίδι με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ίσως γιατί δεν θεωρεί ότι είναι καλός πρόεδρος είτε γιατί έχει τάξει κάπου αλλού τη στήριξή του. Ευελπιστώντας ότι στην επόμενη Βουλή θα έχει μαζί με το ΚΙΝΑΛ 151 βουλευτές, για να καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο όχι τον Προκόπη Παυλόπουλο που εμείς προτείνουμε αλλά κάποιον άλλον, ενδεχομένως κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝΑΛ.Αυτή είναι όλη η σκοπιμότητα και όλο το παιχνίδι που παίζετε».

«Παιχνίδια υπονόμευσης και παρενθέσεων δεν παίζουμε. Οσα σχέδια και αν απεργάζεστε σήμερα όσα και αν έχετε συμφωνήσει μεταξύ σας, όσες θέσεις και αν έχετε μοιράσει μεταξύ σας ακόμα και αυτή του πρόεδρου της Δημοκρατίας να ξέρετε, κρατήστε τις ορέξεις σας δεν χρειάζεται να αγχώνεστε με 90 βουλευτές που θα έχετε στην επόμενη Βουλή πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να βγάλετε. Αυτοί που σχεδίαζαν σενάρια αριστερής παρένθεσης ήταν αυτοί που έκανε καριέρα με τα εθνικά θέματα, τα έδωσαν όλα, δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα και όταν είδαν ότι χάνουν τις επερχόμενες εκλογές έφτιαξα στο μυαλό τους σχέδια παρενθέσεων και περίμεναν να πέσει η εξουσία σαν ώριμο φρούτο».

«Θυμάστε ότι στην προηγούμενη συζήτηση είχα στηλιτεύσει τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη στο θέμα αυτό. Είχα πει τότε ότι η τοποθέτηση του μου θυμίζει ένα συμπαθή ποδοσφαιρικό παράγοντα. Μια έλεγε ότι συμφωνεί. Μετά ότι διαφωνούσε. Μετά άλλαζε γνώμη και συμφωνούσε λίγο και μετά διαφωνούσε πολύ. Και όταν τον ρώτησα τελικά ποια είναι η πρόταση του απάντησε ότι θα το σκεφτεί. Και σήμερα συνεχίζει τα παιχνίδια. Λέει λοιπόν ότι θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία διαφωνεί. Και μετά η πρόταση αυτή δεν θα τον δεσμεύει. Και άμα γίνει -τρομάρα του- Πρωθυπουργός, θα κάνει ότι θέλει ο ίδιος, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια συναινέσεις, συνταγματικά έθιμα, αποφάσεις δικαστηρίων».

The post Τσίπρας: Μητσοτάκης και Φώφη έχουν συμφωνήσει να προτείνουν στέλεχος του ΚΙΝΑΛ για πρόεδρο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα