Τσίπρας: «Μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχουν Μνημόνια & Τρόικα»

17:30 23/1/2015 - Πηγή: Aixmi

«Η επόμενη μέρα θα είναι εντελώς διαφορετική, αν ο λαός μας το πιστέψει. Το εκλογικό αποτέλεσμα να ειλναι θρίαμβος για το λαό μας. Δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει ο κ. Σαμαράς και οι δυνάμεις που δέσμευσαν τον ελληνικό λαό. Θα συγκρουστούμε και μέσα και έξω και οι πιο σοβαρές θα είναι μέσα στη χώρα. Με ένα κατεστημένο που οδήγησε τον τόπο στα βράχια. Δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού, αλλά λέμε

ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά. Το τρίγωνο της αμαρτίας, την επόμενη μέρα τελειώνει και ισχύουν ισότιμα οι νόμοι.» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντυεξη τύπου.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τους τροικανούς ως δευτεροκλασσάτους υπαλλήλους και ανέφερε ότι αναγνωρίζει» τις θεσμικές υποχρεώσεις, που απορρέουν από τις ευρωπαικές συνθήκες δεν υποχρεώνουν όμως τις χώρες στην τήρηση μέτρων.

«Η τρόικα είναι ένας εξωθεσμικός οργανισμός και το ΕΚ έκανε εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τον τρόπο που λειτούργησαν. Στρατηγικό λάθος για την ΕΕ να δώσει εξουσίες σε ένα μηχανισμό που δεν ελέγχεται. Θα τηρήσουμε τις δεδμεύσεις στο ευρωπαικό θεσμικό πλαίσιο, όχι υπογραφές που έβαλαν άλλες κυβερνήσεις.Υπάρχουν και οι υποχρεώσεις της Ευρώπης που δεν τηρούνται, οι εργασιακοί κανόνες, στοιχειώδη και βασικά δικαιώματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα