Τσίπρας: Η γ’ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα (BINTEO)

14:23 8/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ομιλία απηύθυνε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και διαβεβαίωσε πως η Τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα.

«Εδώ και δυόμισι χρόνια, από τη θέση

της πλειοψηφίας και της κυβέρνησης δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα: Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια περίοδος ιδιαίτερα σκληρών και αποτυχημένων, προγραμμάτων» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας για να συνεχίσει λέγοντας ότι υπάρχει άνοδος «της οικονομικής εμπιστοσύνης, των εξαγωγών, των επενδύσεων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας» σημειώνοντας πως «η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών επιχειρήσεων, με τη διάσωση και την επέκταση του ΕΔΟΕΑΠ, με συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, με συμφωνία για ρύθμιση οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και με την καταβολή του μερίσματος».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας: «Η θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην χώρα, τόσο σε ότι αφορά την πορεία του Προγράμματος και της οικονομίας, όσο και τη γενικότερη πορεία του κυβερνητικού έργου, προκαλεί ένα είδος πολιτικού, ακροδεξιού, τυχοδιωκτικού αμόκ στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε ότι η ΝΔ «εξαντλεί τον ρόλο της σε μια τρομολαγνική τακτική»: «Τελικά, η ίδια ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει γίνει τοξική, έχει υποτάξει το ύφος, το ήθος, τις τακτικές, και τις πρωτοβουλίες της σε δυνάμεις της άκρας δεξιάς και της άκρας ανοησίας».

Αναφερόμενος στα θέματα ασφάλειας, είπε: «Όσο γρηγορότερα σταματήσουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια με σοβαρά θέματα, όπως η ασφάλεια των πολιτών, τόσο το καλύτερο για τον τόπο… Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε κλέφτες κι αστυνόμους με τον κ. Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα».

The post Τσίπρας: Η γ’ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα (BINTEO) appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα