Τσίπρας: Η Ελλάδα σέβεται την κυριαρχία της Ουκρανίας

14:28 9/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Θερμή υποδοχή και φιλοξενία δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική αντιπροσωπεία στο Κίεβο όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Κατά τις συνομιλίες, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία Ελλάδος – Ουκρανίας με έμφαση στην

ενέργεια αλλά και την ασφάλεια στην περιοχή. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιστορικούς, πολιτισμικούς, οικονομικούς δεσμούς με την ευρύτερη παρευξείνια γειτονιά.

«Με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο συζητήσαμε υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, τις εξελίξεις της κρίσης στην Ουκρανία και τις προσπάθειες διευθέτησης μιας κρίσης που πρόσφατα αναζωπυρώθηκε» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας που σημείωσε ότι «ο Ελληνικός λαός διατηρεί στενούς ιστορικούς πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς με την ευρύτερη γειτονιά, τονίζοντας ότι στις περιοχές των συγκρούσεων στην Ουκρανίας διαμένει πολυάριθμη κοινότητα πολιτών ελληνικής καταγωγής.

«Εξετάσαμε θέματα συνεργασίας στις υποδομές, στην ενέργεια και στον τουρισμό και συζητήσαμε για την ενίσχυση των πολιτικών δεσμών. Πρέπει να υπάρξει ένας σαφής οδικός χάρτης υπέρβασης της κρίσης» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και με τον Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο συζητήσαμε την ασφάλεια των ελληνικής καταγωγής πολιτών της Ουκρανίας«, συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι «ενότητα της ΕΕ και αλληλεγγύη απέναντι στην Ουκρανία είναι αυτό που θα ήθελα να δω από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα