Τσίπρας για τα εγκαίνια του ΤΑΡ: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή

18:45 17/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, αφήνοντας οριστικά πίσω την αστάθεια και την αβεβαιότητα, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους και την είσοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το β΄ εξάμηνο του 2016, όπως δείχνουν όλες οι εκτιμήσεις, και τα σημερινά εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TAP σηματοδοτούν το πέρασμα σε αυτή τη νέα

εποχή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση εγκαινίων του ΤΑΡ.

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας

Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι η Ελλάδα περνά τον πιο δύσκολο κάβο και ανοίγεται σε μια προοπτική σταθερότητας και υπογράμμισε: «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αίρει την αβεβαιότητα γύρω από την οποία κινούνταν η οικονομία το προηγούμενο διάστημα και δημιουργεί, θα έλεγα, ένα σταθερό περιβάλλον για τη μαζική προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Κι όλα αυτά χωρίς να μετακινηθούμε από τη συμφωνία του Αυγούστου.

Χωρίς επιπρόσθετα μέτρα, ολοκληρώνουμε την αξιολόγηση, έχοντας κρατήσει την οικονομία αλλά και την κοινωνία όρθια. Το β? εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, επιστρέφουμε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Τα χρήματα που θα εκταμιευθούν άμεσα θα συμπεριλάβουν το μεγαλύτερο μέρος από τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, γεγονός που αναμένεται να δώσει βαθιά ανάσα στην αγορά.

Ταυτόχρονα η ανεργία αποκλιμακώνεται, τα έσοδα του προϋπολογισμού ξεπέρασαν τον προκαθορισμένο, στόχο παρεμβάσεις όπως ο αναπτυξιακός νόμος που θα ψηφιστεί αρχές του Ιουνίου, η δημιουργία εναλλακτικών χρηματοδοτικών εργαλείων, η συμμετοχή και της Ελλάδας -που τόσο το έχει ανάγκη- στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αλλά και ένα πλέγμα αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που πατάσσει τη γραφειοκρατία, είναι ενέργειες που θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Είναι ενέργειες που θα βάλουν την Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, σε μια διαχειρίσιμη τροχιά αυτοδύναμης ανάπτυξης».

Αισιοδοξία για έξοδο από την περίοδο των μνημονίων

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «η συμφωνία διευθέτησης του ελληνικού χρέους, που αναμένουμε να επικυρωθεί την επόμενη εβδομάδα από το Eurogroup, θα προβλέπει τη μείωση των δαπανών εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους και θα ελευθερώνει πόρους για επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης.

Με την επίλυση του ζητήματος του χρέους η αστάθεια και η αβεβαιότητα φεύγουν οριστικά, επιτρέποντας στην ελληνική οικονομία να εκδηλώσει και την παραγωγική της δυναμική, πράγμα που θα οδηγήσει σε ένα οριστικό πέρασμα σε μια νέα εποχή.

Η εξέλιξη αυτή λειτουργεί προωθητικά για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και την ταχύτερη έξοδο από την περίοδο των Μνημονίων. Αυτή τη νέα εποχή, λοιπόν, ερχόμαστε σήμερα να σηματοδοτήσουμε με τα εγκαίνια του TAP εδώ στη Θεσσαλονίκη. Γι αυτή την ευτυχή σύμπτωση, τα εγκαίνια του TAP να συνδυάζονται με θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία, έχουμε σήμερα διπλό λόγο να είμαστε χαρούμενοι αλλά και αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα