Τσίπρας: Έχω εμπιστοσύνη στον Τσακαλώτο

22:06 21/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Tην αισιοδοξία του για το κλείσιμο της αξιολόγησης μέσα στον Ιανουάριο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή, λίγη ώρα αφού επέστρεψε από την Κρήτη.
Ο Αλέξης Τσίπρας για άλλη

μια φορά απέκλεισε το σενάριο των εκλογών, λέγοντας πως αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι στις προθέσεις του.

«Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές; Δεν υπάρχει λόγος. Δεν είναι χόμπι μας οι εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και μετά να ακολουθήσει η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοττικής χαλάρωσης τον ερχόμενο Μάρτιο, λέγοντας πως είναι αισιόδοξος πως και οι δυο στόχοι θα επιτευχθούν. «Αυτό θέλουμε, για αυτό παλεύουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Και αφού ολοκληρωθούν αυτά στόχος της κυβέρνησης για το νέο έτος είναι η αλλαγή της ατζέντας, αλλαγή που θα περιλαμβάνει την συνταγματική αναθεώρηση και την παραγωγική ανασυγκρότηση επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν τελικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή στο Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε γελώντας πως «υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη» και πρόσθεσε πως δεν έχει εικόνα γιατί ο ίδιος ήταν στη Κρήτη.

Παράλληλα, ρωτήθηκε για τις επικείμενες εκλογές στη Γερμανία και απάντησε: «το ενδιαφέρον εκεί είναι ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα