Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή

11:24 3/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Με υψηλούς τόνους και προσωπικούς χαρακτηρισμούς ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την ασφάλεια στην «Ωρα του πρωθυπουργού».

Ο κ. Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Η ανομία κερδίζει συνεχώς έδαφος με τη συνέργεια και την ανοχή της κυβέρνησης. Οι Έλληνες φοβούνται» και πρόσθεσε:

«Η αστυνομία έχει ικανά στελέχη. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνησή σας δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της, όταν προωθεί πολιτικές που της δένουν τα χέρια».
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών;

Η κυβέρνησή σας, για να τρέχει μετά η Αστυνομία να πιάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους».

Μιλώντας για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ ανέφερε ότι «οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν πλέον ανενόχλητοι. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου είχε οργανωθεί μέσα στη φυλακή, το οργανωμένο έγκλημά του έχει το επίκεντρό του στον Κορυδαλλό» συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει γιατί έφερε αυτόν τον νόμο. «Μήπως για να κάνετε το χατίρι κάποιων κρατουμένων; Τους χρωτάτε κάτι;»

Αναφερόμενος στον συλληφθέντα για τα τρομοδέματα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η σύλληψή του αποτελεί επιτυχία της Αστυνομίας και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα συμπλήρωσε πως η «»επιτυχία» της κυβέρνησης είναι ότι εφόσον καταδικαστεί δεν θα πάει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, αλλά σε μία απλή φυλακή».

Διερωτήθηκε ακόμη ποιος δημιούργησε το κλίμα που όπλισε το χέρι του και ποιος εξίσωσε τη βία και την τρομοκρατία με τα μνημόνια».

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «ακροδεξιά ρητορικής φόβου».

«Ποιος είναι τώρα στο βήμα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης; Επιλέξτε πού θελετε να πάτε το κόμμα, στο κέντρο ή στην ακροδεξία;», είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για «απόλυτη υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς ρητορικής του φόβου, την οποία έχουν υιοθετήσει άλλα κόμματα στην Ευρώπη, αλλά κόμματα ακροδεξιά, που τα πάνε καλά για τα κυβικά της».

Όπως συνέχισε, «ο λόγος που το κάνει αυτό η Ν.Δ. είναι επειδή βρίσκεται σε πανικό, γιατί έλεγε ότι θα καταστραφεί η χώρα και ότι δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις.Υιοθετείτε αυτήν την ακραία ρητορική επειδή δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα ότι η χώρα ξαναβρίσκει τον βηματισμό της και βγαίνει από την κρίση. Δεν σας αρέσει που η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, γιατί ο μόνος καημός σας είναι να επιστρέψετε στην εξουσία».

«Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα, ένα πράγμα μένει σταθερό: η έφεσή σας στα ψέματα και τις συκοφαντίες» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τώρα θυμηθήκατε την Ελληνική Αστυνομία; Οι δικοί σας σύντροφοι ήταν που αποκαλούσαν τους αστυνομικούς «γουρούνια και δολοφόνους». Εσείς λέγατε ότι η Αστυνομία πρέπει να αφοπλιστεί και τα ΜΑΤ να καταργηθούν. .. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε μέσα στις φυλακές. Δεν βρήκατε μία λέξη για τη βία στα Πανεπιστήμια, για το ότι διάφορες ομάδες αντιεξουσιαστών διαπράττουν εγκλήματα και βρίσκουν άσυλο. Το Πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και ο ποινικός κώδικας θα ισχύει και εκεί, με εξαίρεση την ελευθερία της έκφρασης. Ομάδες πολιτικών σας φίλων έχουν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε κέντρα ανομίας».

Αντιπαράθεση για τον Αυγενάκη:
Εκτός αντιπαράθεσης δε θα μπορούσε να μείνουν οι τελευταίες αποκαλύψεις για τον Αυγενάκη.
«Τον κρατάει ο κ. Αυγενάκης και δεν του ζητάει εξηγήσεις» είπε ο Τσίπρας και συνέχισε:
«Ο κ. Αυγενάκης, απολύει τον έμπιστό του, ο οποίος συνομιλώντας με μαυροαγορίτη φέρεται να λέει ότι ο άριστος συνεργάτης σας είναι αυτός που διευκόλυνε να αποφυλακιστεί ένας εκ της σπείρας των απαγωγέων του Παναγόπουλου. Αντί να ζητήσετε εξηγήσεις, έρχεστε εδώ και επικεντρώνετε την κριτική σας στο Μέσο που δημοσίευσε τη δικογραφία» ανέφερε κατά την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αντιπαράθεση για τη Siemens
«Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ στις αναφορές του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο, παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού για τρίτη φορά στη Βουλή.
«Το ξέρετε, αλλά επαναλαμβάνετε την ίδια συκοφαντία. Θα σας ζητήσω να μην το ξανακάνετε, γιατί ψεύδεστε».
Και επέμεινε στις αναφορές του περί παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «διαρρέουν στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα που αφορούν συνομιλίες στελεχών της ΝΔ. Η πραγματικότητα είναι ότι μονίμως υπάρχει απειλή ότι κάποιος ακούει κάποιον και ότι μπορεί να διαρρεύσει σε κάποια εφημερίδα για να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ».

The post Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα