Τσαβούσογλου σε Κοτζιά: Δώστε μας τους γκουλενιστές πραξικοπηματίες

21:02 24/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται στην Άγκυρα σε μια προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία -σχέσεις οι οποίες επιδεινώθηκαν πολύ μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, παρά την πίεση του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί η Ελλάδα να γίνει ασφαλές καταφύγιο για τους γκιουλενιστές που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ερντογάν», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή

συνέντευξη τον Νίκο Κοτζιά. Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, το ελληνικό δικαστήριο δεν εξέδωσε τους οκτώ αξιωματικούς, γεγονός που μας απογοήτευσε».

Ο Έλληνας υπουργός απάντησε ότι οι αιτήσεις ασύλου εξετάζονται από τη δικαστική εξουσία, η οποία αποφασίζει ελεύθερα, ανεξάρτητα αν οι αποφάσεις τους δεν αρέσουν σε ορισμένους.

«Οι αποφάσεις για το άσυλο λαμβάνονται από την ελληνική δικαιοσύνη και πρέπει να γίνονται σεβαστές, ακόμα και όταν δεν είναι ευχάριστες», σημείωσε.

Ο Νίκος Κοτζιάς έγινε δεκτός και από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.Στη συνάντηση δεν υπήρχε ελληνική σημαία δίπλα στην τουρκική. Παρόλα αυτά ο κ. Κοτζιάς προσκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να επισκεφθεί την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα