Τσάμηδες προσπάθησαν να μπλοκάρουν την εκταφή των οστών Ελλήνων πεσόντων

21:50 23/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε κλίμα συγκίνησης ξεκίνησαν στο Τεπελένι της Αλβανίας οι εργασίες για την εκταφή των οστών των Ελλήνων πεσόντων του Έπους του ’40 στο αλβανικό έδαφος. Μάλιστα ήδη ανασύρθηκαν τα πρώτα λείψανα δύο ανδρών, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να χαρακτηρίζει τη στιγμή ιστορική και να δημοσιεύει τις φωτογραφίες από τα ευρήματα.

Ιστορική στιγμή η πρώτη ανεύρεση οστών δύο Ελλήνων πεσόντων. Οι εργασίες άρχισαν σήμερα, παρουσία μικτής ελληνο-αλβανικής επιτροπής,

σε κλίμα συγκίνησης. pic.twitter.com/CbO0zye32F

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) January 22, 2018

Την ίδια στιγμή όμως σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου και κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη συλλογή των οστών των στρατιωτών στην περιοχή είχε βρεθεί και ομάδα Τσάμηδων, οι οποίοι διαδήλωναν κατά των εργασιών, καθώς όπως αναφέρει Αλβανικό δημοσίευμα, «παραβιάζεται ο νόμος της εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ των δύο χωρών (Ελλάδας -Αλβανίας) , καθώς οι Έλληνες φθάνουν στον ισχυρισμό ότι τα εδάφη στο νότο είναι ιδιοκτησία τους».

Οι Τσάμηδες, ανέφεραν επίσης κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων πως στο σημείο το οποίο γίνονται οι έρευνες δεν υπάρχουν οστά Ελλήνων, αλλά γίνονται με σκοπό η Ελλάδα να έχει εδαφικές αξιώσεις στην χώρα.

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν των αστυνομικό κλοιό και να περάσουν στον χώρο των εργασιών, προκειμένου να τις σταματήσουν. Τότε η αλβανική αστυνομία επενέβη και προχώρησε και σε μια σύλληψη.

The post Τσάμηδες προσπάθησαν να μπλοκάρουν την εκταφή των οστών Ελλήνων πεσόντων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα