Τσακαλώτος: Λύση για το χρέος έως τον Μάρτιο

19:11 30/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Το Μάρτιο του 2016 προσδιόρισε, εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το χρέος, ανοίγοντας, όπως είπε, έναν διάδρομο επενδύσεων μεγάλου ορίζοντα για την Ελλάδα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχεδόν παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεταρρυθμιστική

κόπωση.
Χωρίς να βάζει στο κάδρο μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της Ε.Ε., ο ίδιος είπε πως για να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει ο κόσμος να βλέπει τα αποτελέσματα, να αρχίσει να βλέπει φως στο τούνελ.

«Για να υπάρξει ελπίδα, χρειάζεται μια νέα ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική και την οικονομική πλευρά της συμφωνίας», σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ, ο οποίος σε πολλά σημεία της τοποθέτησής του ανέδειξε τη σημασία της κοινωνικής παραμέτρου, προκειμένου να αλλάξει σελίδα η ελληνική οικονομία.

Έμμεσες αιχμές, σύμφωνα με το euro2day.gr, περιελάμβανε, άλλωστε, η ομιλία του υπουργού και για τους κανόνες του «παιχνιδιού».

Η εμπιστοσύνη είναι παράξενο αγαθό, είπε, όχι σαν τις ντομάτες ή το πετρέλαιο, όπου όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς τόσο λιγότερο έχεις. Το ίδιο ισχύει για την αξιοπιστία και την αλληλεγγύη.

Όπως ανέφερε το κυβερνητικό στέλεχος, η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία όμως είναι έννοιες με αμφίδρομη διάσταση. Να ξέρουμε ότι ισχύουν οι κανόνες, ανέφερε αν και παραδέχτηκε ότι πρωτίστως αυτές οι έννοιες έλειπαν εντός της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα