Τσακαλώτος: Δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε αυτή τη συμφωνία

20:05 10/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Λίγο μετά τις 7 και μισή το απόγευμα αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης αντίστοιχα, μετά από πολύωρη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου δεν σχολίασε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, αλλά

και το πώς θα επικυρωθεί η συμφωνία από την Ελλάδα.

Ωστόσο, σχολιάζοντας τα γερμανικά δημοσιεύματα για το δάνειο-γέφυρα ο υπουργός Οικονομικών αρκέστηκε να δηλώσει ότι «εμείς (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση) έχουμε μια στοχοπροσήλωση για τη συμφωνία και ελπίζουμε όλοι να συμμερίζονται αυτό το στόχο και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε και εμείς για αυτό το στόχο. Ελπίζω όλοι να είναι εντός του πνεύματος που ήταν αυτή η συμφωνία και να δουλεύουν όσο σκληρά δουλεύουμε εμείς για να έχουμε αυτή τη συμφωνία».

Οι δυο υπουργοί ενημέρωσαν τον Αλέξη Τσίπρα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς που διακόπηκαν προσωρινά το μεσημέρι, προκειμένου οι δυο υπουργοί να ενημερώσουν την ελληνική κυβέρνηση για την πορεία των συζητήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σημαντικά αγκάθια σε ότι αφορά το θέμα των κόκκινων δανείων και του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για τα οποία η διαπραγματευτική ομάδα θα πρέπει να λάβει εντολές από τον πρωθυπουργό.

Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στο Hilton, ενώ σύμφωνα με πηγές κοντά στις συζητήσεις στη συνέχεια θα συζητηθούν και τα θέματα που αφορούν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα