Τσακαλώτος: Δεν είμαι βαρόνος -Πώς θα είναι ο διάδοχος του Τσίπρα

15:25 8/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι το πρώτο στέλεχος τού ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται στη μελλοντική διαδοχή Τσίπρα, περιγράφοντας μάλιστα και τα χαρακτηριστικά εκείνου που θα τον διαδεχθεί.

Απαντώντας στα ερωτήματα τού Βασίλη Σκουρή και τής Αγγελική Σπανού (News 24/7 στους 88.6) φρόντισε να «εξαιρέσει» τον εαυτό του,

υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δελφίνος.

«Δεν είμαι δελφίνος ούτε βαρώνος. Αυτός που θα διαδεχτεί τον Α. Τσίπρα όταν έρθει η ώρα θα πρέπει να προέρχεται από τη νεότερη γενιά, αυτό είναι το σωστό. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές και πρωθυπουργός θα είναι ξανά ο Α. Τσίπρας. Δεν βλέπω στα κόμματα των αντιπάλων μας να βγάζουν μπροστά νέα στελέχη».

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι θα παραμείνει στη θέση του έως τις εκλογές.

«Χρειάζεται μια συνέχεια μέχρι τις εκλογές, νομίζω δεν θα αλλάξω πόστο μέχρι τότε. Εχουμε μια σχέση με τον Αλέξη πολλά χρόνια πια. Είναι προφανές ότι είχαμε διαφωνίες. Και ο ένας σέβεται τον άλλον και ο ένας ακούει τον άλλο. Ο Αλέξης έχει ισχυρότερο πολιτικό ένστικτο από μένα. Το αναγνωρίζω ακόμη και όταν διαφωνώ μαζί του. Με ενδιαφέρει να παίρνονται οι αποφάσεις με συλλογικό τρόπο στο κόμμα μου. Θα ήθελα ακόμη μεγαλύτερη συλλογικότητα».

Μίλησε δε και για τα σχέδια τής κυβέρνησης για δανεισμό από τις διεθνείς αγορές.

«Στόχος μας είναι να αντλήσουμε 7 δισ. το 2019 από τις αγορές και όταν είναι κατάλληλη η στιγμή θα γίνει η οριστική έξοδος. Θα έλεγα στην αξιωματική αντιπολίτευση να μη βάλει όλα τα αβγά στο καλάθι ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Την πάτησαν με τις συντάξεις προβλέποντας ότι θα κοπούν, αφού κάηκαν στο χυλό ας φυσήξουν το γιαούρτι. Το επόμενο διάστημα θα αγοράσουμε το χρέος στο ΔΝΤ ή στην ΕΚΤ, ή λίγο από τα δύο. Δουλεύουμε ένα σχήμα εγγυήσεων για τη μείωση των κόκκινων δανείων, βοηθά ότι αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων. Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί, δεν υπάρχει πρόβλημα ευστάθειας», είπε ο υπουργός.

The post Τσακαλώτος: Δεν είμαι βαρόνος -Πώς θα είναι ο διάδοχος του Τσίπρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα