Τσακαλώτος: Δεν διαθέτουμε τα χρήματα για τη δόση του 1,53 δισ. στο ΔΝΤ

19:14 17/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποδεχθεί μόνο μία οικονομικά βιώσιμη συμφωνία.

«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε νέες μειώσεις στις συντάξεις» επανέλαβε, τονίζοντας πως «δεν θα υπογράψουμε μία συμφωνία, η οποία γνωρίζουμε ότι θα αποτύχει» είπε.

Παράλληλα, κατέστησε

σαφές ότι η Ελλάδα προς το παρόν δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα, ώστε να αποπληρώσει τη δόση των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Όσον αφορά το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί μία οριακή σύγκλιση στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία παραμένουν «ανοιχτά».

Σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ανέφερε πως υπάρχουν αρκετές τεχνικές λύσεις, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Μία εξ αυτών, συνέχισε, είναι η μεταφορά των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι η απάντηση εξαρτάται κυρίως από τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα