Τσακαλώτος: Μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

17:34 6/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Αισιόδοξος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για το Eurogorup της 15ης Ιουνίου. όπως δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt: «Με καλή θέληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου, η οποία (συμφωνία) θα παρέχει συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ώστε η οικονομία να μπορεί να ανακάμψει και πάλι».

Ταυτόχρονα ο Ευκλείδης

Τσακαλώτος καλεί «τη Γερμανία και το ΔΝΤ να φροντίσουν ώστε να υπάρξει τώρα σαφήνεια αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να δοθεί ένα ξεκάθαρο σημάδι στις χρηματαγορές, ότι κανένας επενδυτής δεν θα πρέπει να φοβάται να επενδύσει χρήματα στην Ελλάδα».

Αυτό θα αποτελούσε και ένα μήνυμα «για τους Έλληνες πολίτες, ότι επιτέλους μπορούν να κοιτάζουν προς το μέλλον με λίγη ελπίδα».

Όμως ο κ.Τσακαλώτος δεν παραλείπει να αφήσει και τις αιχμές του προς το Ταμείο: «Η πρόγνωση (του Ταμείου) είναι ξεκάθαρα πολύ απαισιόδοξη, εκτός και αν όλες οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε, κρίνονται αρνητικά. Δεδομένου όμως ότι το ΔΝΤ ήταν εκείνο που σχεδίασε και διαπραγματεύτηκε τα μέτρα αυτά, κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον παράξενο, για να το διατυπώσω όσο πιο προσεκτικά γίνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα