Τσακαλώτος: Αυξάνεται το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού από τα 1.200 ευρώ

14:21 14/5/2019 - Πηγή: Aixmi

Αυξάνεται το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού, από τα 1.200 ευρώ που είναι σήμερα, ώστε να δοθεί «ανάσα» κυρίως στους επαγγελματίες. Θα «χτίζεται», ανάλογα με το πόσο συνεπής στις υποχρεώσεις του είναι ο κάθε οφειλέτης. Τη ανακοίνωση έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντέννα, προαναγγέλλοντας νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ τον επόμενο χρόνο.

«Τον μειώσαμε φέτος και θα τον μειώσουμε και του χρόνου. Δεν συμφωνώ

με την πρόταση της ΝΔ για οριζόντια μείωση του φόρου κατά 30%. Είναι λάθος ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών επιβάρυνε τους ιδιοκτήτες ακινήτων, σε περιοχές όπως το Κερατσίνι και το Πέραμα».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα υπάρξουν τροπολογίες για μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα εστίασης.

Σε ότι αφορά τους συνεπείς φορολογούμενους, είπε ότι θα επανέλθει η επιβράβευση για όσους εξοφλούν εφάπαξ τους φόρους και τις υποχρεώσεις τους, λέγοντας ότι εξετάζεται εάν η έκπτωση που θα χορηγείται θα ανέρχεται στο 2% του ποσού.

Στην παρότρυνση να επιμείνει στο φλερτ με την Σκάρλετ Γιοχανσον και να βρει… ανταπόκριση, απάντησε «από το στόμα σας και στου Θεού το αυτί!», ενώ αμέσως μετά δέχθηκε με χαμόγελο την έκπληξη της εκπομπής, με το μήνυμα που του έστειλε «σωσίας» της διάσημης ηθοποιού.

The post Τσακαλώτος: Αυξάνεται το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού από τα 1.200 ευρώ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα