Τσακ Μπλέιζερ: Το «βαθύ λαρύγγι» του FBI που πρόδωσε τον Μπλάτερ!

08:45 4/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ήταν γνωστός με το παρατσούκλι ο κύριος 10% από το σύνηθες ποσό της μίζας που ζητούσε όταν μπλέχτηκε με το αμερικανικό ποδόσφαιρο..

Την προσφιλή του συνήθεια ο Τσάκ Μπλέιζερ τη συνέχισε ανενόχλητος και στα υψηλά κλιμάκια της FIFA και έγινε τόσο πλούσιος που μπορούσε άνετα να νοικιάσει ένα σπίτι 4 χιλιάδων λιρών για να μένουν μόνο οι γάτες του στον πύργο Trump στη Νέα Υόρκη.

Ο 70 χρονος Μπλέιζερ

τώρα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τη FIFA και ήταν ο πρώτος Αμερικανός που βρέθηκε στα υψηλά κλιμάκια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τουλάχιστον μισό αιώνα

Βοήθησε στην αύξηση της δημοτικότητας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ δίνοντας του αίγλη και δόξα στα μεγάλα σαλόνια των χορηγιών και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Εξασφάλιζε βέβαια πάντα ότι θα έβγαζε πολλά χρήματα από αυτές τις συμφωνίες.Το FBI του έχει καταλογίσει πολλά αδικήματα όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή για τα οποία παραδέχθηκε την ενοχή του

Η αντίστροφη μέτρηση της σύλληψης του ξεκίνησε όταν άνδρες της μυστικής αστυνομίας τον σταμάτησαν με το σκούτερ του στο δρόμο προς ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη και του είπαν ότι αν δεν τους ακολουθήσει θα του έβαζαν χειροπέδες..

Δεν έχασε το χρόνο του και επέλεξε να συνεργαστεί με το FBI όντας ουσιαστικά το «βαθύ λαρύγγι» που οδήγησε στην παραίτηση ακόμα και τον ανθεκτικό σε κάθε μορφής χτύπημα σκανδάλου διαφθοράς, Σεπ Μπλάτερ..

Όλα αυτά τα χρόνια πάντως γλέντησε και με το παραπάνω απολαμβάνοντας μία ζωή μέσα στη χλιδή με ονειρικά ταξίδια στις Μπαχάμες και την Ντίσνευλαντ, είχε ιδιωτικό αεροσκάφος και συναντήθηκε με όλες τις δημοφιλείς προσωπικότητες του πλανήτη όπως τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον Νέλσον Μαντέλα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μπορεί να «λάδωσε» αλλά το παραδέχτηκε και μάλιστα γραπτώς.

Χωρίς καμία πρόθεση να το κρύψει ο Μπλέιζερ παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκε για να στηρίζει τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στην Αφρική το 2010.

Στην κατάθεση του εμπλέκει και άλλα ονόματα υψηλών στελεχών της FIFA και αποκαλύπτει ότι με ακριβώς την ίδια μέθοδο επελέγησαν η Ρωσία και το Κατάρ για να φιλοξενήσουν τους αγώνες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου το 2018 και το 2022 αντίστοιχα…

Επτά ανώτερα στελέχη της FIFA έχουν ήδη ως τώρα συλληφθεί, με κατηγορίες για χρηματισμό, εκβιασμό και διαφορά σε χρονική διάρκεια 25ετίας.

Από όλους το πιο πιθανό να τη γλυτώσει είναι ο κύριος Μπλέιζερ, λάτρης των γάτων, ο οποίος στα υψηλά προστατευμένα κλιμάκια της FIFA έμαθε να ελίσσεται σαν αίλουρος!

Πηγή: SKY NEWS

Keywords
Τυχαία Θέματα