Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: Τρεις τζιχαντιστές έσφαξαν έξι άτομα και τραυμάτισαν 48 (ΒΙΝΤΕΟ)

10:49 4/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Τρεις τζιχαντιστές προκάλεσαν πανικό τα ξημερώματα όταν παρέσυραν με το βαν περίπου 20 πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και βγαίνοντας από το όχημα επιτέθηκαν στους τραυματισμένους με μαχαίρια σφάζοντάς τους.

Αρχικά μαχαίρωσαν έναν αστυνομικό και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους διερχόμενους. Αυτόπτες ανέφεραν πως οι δράστες έκοψαν τους λαιμούς των θυμάτων τους ενώ φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ».

Ωστόσο, συνέχισαν τη φονική τους πορεία, είκοσι μέτρα πιο κάτω όπου με 12ιντσα μαχαίρια επιτέθηκαν σε άτομα που διασκέδαζαν

σε μπαρ και εστιατόρια στην Μπόοροου Μάρκετ. Έσπασαν τζαμαρίες παμπ και τραβούσαν έξω θαμώνες για να τους μαχαιρώσουν όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα. Άλλοι προσπάθησαν να αμυνθούν πετώντας μπουκάλια και καρέκλες για να αποφύγουν την επίθεση.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές Αρχές, οι δράστες φορούσαν ψεύτικα γιλέκα με εκρηκτικά για να προκαλούν πανικό ενώ ο ένας από αυτούς φορούσε φανέλα της Άρσεναλ και φαινόταν ότι είναι «μεσογειακής καταγωγής».

Ισχυρή αστυνομική και στρατιωτική δύναμη έσπευσε στο σημείο οκτώ λεπτά μετά την πρώτη κλήση και εξουδετέρωσε τους τρεις τζιχαντιστές σκοτώνοντάς τους. Αμέσως αποκλείστηκε η περιοχή σε μεγάλη περίμετρο ενώ άνθρωποι έκλαιγαν και απομακρύνονταν σοκαρισμένοι και ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει την υπόθεση ως τρομοκρατική επίθεση, η τρίτη μέσα σε 10 εβδομάδες.

Στο σημείο, σημειωτέον, έσπευσε και η ειδική στρατιωτική μονάδα αλλά και ελικόπτερο που επιχείρησε διά αέρος να εξουδετερώσει τους δράστες.

Συνολικά έξι άτιμα σκοτώθηκαν σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό και 48 τραυματίστηκαν.

Η Τερέζα Μέι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε και απέστειλε αμέσως τα συλλυπητήριά του για τη νέα επίθεση στην καρδιά της Μ. Βρετανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα