Τριτοκοσμικές συνθήκες στη Γαλακτοκομική είχε καταγγείλει ο Γιακουμάκης

15:29 19/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Επιστολή προς κάθε αρμόδιο εκπαιδευτικό, κυβερνητικό και κρατικό φορέα είχαν στείλει τον περασμένο Νοέμβριο φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Σε αυτή κατήγγειλαν τις «τριτοκοσμικές συνθήκες» λειτουργίας της σχολής και τόνιζαν πως «δεν αντέχουμε να κάνουμε άλλη υπομονή όπως μας λέτε. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε υπευθύνους να περνάνε από τη Σχολή και να μας λένε παχιά λόγια. Αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύετε».

Την επιστολή αποκάλυψε σήμερα στη Βουλή

η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή συζήτηση ερώτησης για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι την επιστολή είχε καταθέσει ως αναφορά στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να τύχει απαντήσεως από το αρμόδιο Υπουργείο, η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, από το αρχείο της Βουλής προκύπτει ότι απάντηση εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου στην καταγγελία δεν έχει υπάρξει. Αν και στην επιστολή δεν γίνεται λόγος για περιστατικά bullying, αναφέρονται οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στη Σχολή, όσον αφορά τα εργαστήρια, τους χώρους στέγασης και σίτισης, την έλλειψη θέρμανσης και προσωπικού, την προβληματική πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.α.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «στις αίθουσες διδασκαλίας επικρατεί παγωνιά, μιας και τα καλοριφέρ είναι χαλασμένα» και «στην εστία γίνεται το αδιαχώρητο και ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες […] 3 άτομα ανά δωμάτιο όπου πλέον δεν χωράει καλά καλά ούτε καρέκλα – για γραφείο για να διαβάζουμε δεν το συζητάμε.»

«Κάθε τουαλέτα και μπάνιο αντιστοιχεί για πάνω από 10 παιδιά, οι μισές τουαλέτες είναι βουλωμένες και προβληματικές, άλλες στάζουν από τα ταβάνια. Το ζεστό νερό για μπάνιο είναι για όποιον προλάβει», προσθέτουν.

«Στα εστιατόρια νερά στάζουν από τα ταβάνια, μπογιές και σοφάδες πέφτουν μέσα στα πιάτα μας κατά την ώρα του φαγητού […] κάποιοι μαθητές μάλιστα λένε ότι έχουν δει και ποντίκια να κυκλοφορούν στο εστιατόριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα