(Τρι)καλή προπόνηση πριν από τον … τελικό

20:53 3/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει των Τρικάλων με 93-63 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τον Τσάβι Πασκουάλ να μοιράζει τον χρόνο και να κάνει μια καλή… αποφόρτιση εν όψει του μεγάλου αγώνα με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Φυσικά κανείς δεν περίμενε ότι τα Τρίκαλα θα μπορούσα να βάλουν δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ

των δύο ομάδων είναι δεδομένη (και μεγάλη) και το μόνο που ενδιέφερε τον Τσάβι Πασκουάλ ήταν να ξεκουράσει παίκτες, να μοιράσει τον χρόνο και να δει την ομάδα του να κάνει μια καλή προπόνηση…

Άλλωστε το μυαλό των «πρασίνων» είναι -εκ των πραγμάτων- στραμμένο στο μεγάλο ματς με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, όπου με νίκη θα κατακτήσουν την 4η θέση την regular season της EuroLeague και συνάμα το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs! Ουσιαστικά τα πάντα εξαρτώνται από τους ίδιους, χωρίς να τους νοιάζει τι θα συμβεί στα υπόλοιπα ματς. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Καταλανός τεχνικός θέλησε να κρατήσει «φρέσκους» τους παίκτες της ομάδας και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους.

Εκείνος που αποτέλεσε την… αποκάλυψη της ομάδα δεν ήταν άλλος από τον Κένι Γκέιμπριελ, ο οποίος έβλεπε το καλάθι των Τρικάλων σαν… βαρέλι με αποτέλεσμα να τελειώσει το ματς με 22 πόντους και 6/8 τρίποντα! Τα μακρινά σουτ ήταν εκείνα που έκαναν τη διαφορά, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να τελειώνουν το ματς με 16/34 τρίποντα και να έχουν σταθερά το προβάδισμα με περισσότερους από 20 πόντους. Άλλωστε το τελικό 93-63 μαρτυράει από μόνο του, όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σκόραραν και οι 12 παίκτες που αγωνίστηκαν.

Φυσικά το ματς δεν αντέχει κριτικής και ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο και δη στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός είχε 8/13 τρίποντα!! Με αυτόν τον αριθμό είχε σκοράρει 30 πόντους και έδειχνε να «καθαρίζει» με την υπόθεση της νίκης. Σε εκείνο το διάστημα ο Κένι Γκέιμπριελ είχε πετύχει 14 πόντους όντας σχεδόν αλάνθαστος (1/1 δίποντο, 4/5 τρίποντα) την ώρα που τα Τρίκαλα έμοιαζαν… ανήμπορα να αντιδράσουν στη «βροχή» έξω από τα 6.75 μέτρα. Λογικό και επόμενο η διαφορά να περνάει τεράστια διαστάσεις και να φτάνει και στο +25 (50-25) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Παναθηναϊκός μέτρησε 6/10 δίποντα, 11/18 τρίποντα (!!), 7/10 βολές και υπέπεσε σε (μόλις) τρία λάθη, έχοντας 16 ασίστ! Ο Καλάθης είχε μοιράσει επτά τελικές πάσες, ενώ με τα τέσσερα ριμπάουντ, ο Γιάννης Μπουρούσης είχε φτάσει τον Ουόλτερ Μπέρι στην 5η θέση των καλύτερων ριμπάουντερ στην ιστορία της Basket League, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο τον ξεπέρασε.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ εύστοχος στο πρώτο ημίχρονο έξω από τα 6.75 μέτρα με 11/18 τρίποντα, γεγονός που έβαλε από μόνο του… ταφόπλακα στις λιγοστές ελπίδες των Τρικάλων να φανούν ανταγωνιστικά στο ματς.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κένι Γκέιμπριελ ήταν «on fire» για όσο διάστημα αγωνίστηκε με αποτέλεσμα να τελειώσει το ματς έχοντας 22 πόντους με 2/2 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 1 λάθος σε 20 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης των Τρικάλων δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του αφού έμεινε στο «μηδέν» με 0/1 σουτ, 1 ασίστ και 1 λάθος.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του αγώνα και η… βροχή τριπόντων από τους Κένι Γκέιμπριελ και Τζέιμς Φελντέιν, οι οποίοι ξεκίνησαν με… 6/6 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα στο σύνολο και «καθάρισαν» από νωρίς με την υπόθεση της νίκης

Ο «ΑΦΑΝΗΣ» ΗΡΩΑΣ: Ο Νίκος Παππάς έκανε αθόρυβη και ουσιαστική δουλειά, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και ότι έχει μπει για τα καλά στο rotation του Πασκουάλ. Σε αυτό το ματς μέτρησε 14 πόντους με 2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/6 βολές, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ σε 18 λεπτά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό μπλοκ του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στον Κέλσι Μπάρλοου στο τρίτο δεκέλεπτο. Ο Αμερικανός είχε πατήσει καλά και προσπάθησε να πετύχει το καλάθι, αλλά ο φόργουορντ των «πρασίνων» στον σταμάτησε στα… ίσια και ενα μακρόσυρτο «οοο» ακούστηκε από 2.000 φιλάθλους.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τίποτα. Δεν υπήρχε κάτι που θα ‘πρεπε να τον προβληματίσει ιδιαίτερα. Τα Τρίκαλα τα 18 λάθη και τα οκτώ λιγότερα ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 52-28, 68-45, 93-63

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα