Τρία χρόνια φυλακή για ομοφυλοφιλία

00:07 15/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Δικαστήριο στην πόλη Καϊρουάν της Τυνησίας καταδίκασε έξι άνδρες σε τρία χρόνια φυλάκιση τον καθένα για συμμετοχή σε ομοφυλόφιλες πράξεις. Οι δικαστές επικαλέστηκαν ένα άκρως αμφισβητούμενο άρθρο του ποινικού δικαίου που θεωρεί ποινικώς κολάσιμη πράξη το σεξ μεταξύ ανδρών.

Η μήνυση είχε γίνει από γείτονες πριν από μερικούς μήνες. Οι κατηγορούμενοι ήταν υποχρεωμένοι να υποστούν ταπεινωτικές εξετάσεις στην περιοχή του πρωκτού. Ένας εξ αυτών τιμωρήθηκε με έξι μήνες επιπλέον φυλάκιση καθώς στον υπολογιστή του βρέθηκαν ταινίες πορνό με ομοφυλόφιλους. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι έξι άνδρες δεν επιτρέπεται να μείνουν στην πόλη για πέντε χρόνια αφού εκτίσουν την ποινή τους.

Διάφορες οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και η Human Rights Watch έκαναν λόγο για «σοβαρή επίθεση κατά της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων και της σωματικής τους ακεραιότητας».

Πάντως ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας υπερασπίστηκε την απόφαση λέγοντας ότι «είναι καθήκον της δικαιοσύνης να κρατήσει όρθιο το νομικό σύστημα της χώρας»¨.

Σε δύο με τρεις εβδομάδες εκδικάζεται η έφεση στη συγκεκριμένη απόφαση.

Πάντως μόλις το Σεπτέμβριο καταδικάστηκε ένα φοιτητής σε ένα χρόνο φυλάκιση για ομοφυλοφιλία. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του, που εκκρεμεί. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας είχε υποσχεθεί την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας αλλά στο μεταξύ απολύθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα