​​​Τραγωδίας μεταναστών συνέχεια…

12:52 27/6/2015 - Πηγή: Aixmi

2015 : μια μάνα πρόσφυγας στοιβαγμένη σε ένα πλοίο δουλεμπόρων, προoρισμένο για..βύθιση, γεννά δίδυμα πάνω στα σώματα των άλλων προσφύγων! Ο νους του ανθρώπου δεν μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας , μιας ανθρώπινης τραγωδίας που προέρχεται από χέρια ανθρώπινα. Ο νους μοιραία ανατρέχει στη Σταύρωση του Χριστού, ανατρέχει στην πνευματικότητα του Χριστιανισμού, που τελικά συνδυάστηκε αρμονικά με τον ορθολογισμό της Αρχαιότητας, η οποία με τον δικό της Σοφοκλή άφησε

στην ανθρωπότητα τους διαχρονικούς στίχους «πολλά τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει». Και οι στίχοι αυτοί ερμηνεύουν με τον καλύτερο τρόπο το φαινόμενο της εποχής μας.

Για την ίδια τραγωδία των προσφύγων έρχεται μια ηλικιωμένη γυναίκα, που παρά το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει και η ίδια, εκφράζει με την πράξη της την «ψυχή» που καταφέρνει να διατηρεί και σήμερα ο Έλληνας. Αγοράζει με δόσεις ρουχαλάκια καινούργια για τα μωρά, που κατάφεραν να έρθουν στη ζωή σε συνθήκες αλγεινές και απάνθρωπες. Και πάλι στο νου μας έρχονται τα λόγια ενός αρχαίου Έλληνα κωμωδιογράφου, του Μενάνδρου: «Ως χαρίεν εστ’ άνθρωπος, όταν άνθρωπος η»!

Πρόσφατα διάβασα σε αιχμή του Βαγγέλη Λιακόγκονα για την πρωτοβουλία υποστηρικτών των μεταναστών να ανοίγει η παιδική χαρά στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών δύο φορές την εβδομάδα για τα παιδιά όλου του κόσμου. Τέτοιες ενέργειες Ελλήνων πολιτών είναι επαινετέες, γιατί στην εποχή μας που χαρακτηρίζεται από μια μεσαιωνική tristitia καλλιεργούν τουλάχιστον την ελπίδα!

Τα επεισόδια των προσφύγων – μεταναστών συνεχίζονται χωρίς τέλος. Την περασμένη εβδομάδα έφτασαν στην Αθήνα περίπου 2000 μετανάστες από τη Λέσβο. Ήρθαν από το Αφγανιστάν λόγω του πολέμου και προστέθηκαν στους υπόλοιπους συνανθρώπους τους που «λιάζονται» στους 36 βαθμούς στις πλατείες της Αθήνας. Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης επεσήμανε ότι η μεταφορά των μεταναστών γίνεται ανεξέλεγκτα και απρογραμμάτιστα, ωσάν η Αθήνα να είναι χοάνη. Πράγματι, όλη η Ελλάδα, δυστυχώς, μοιάζει πια με χοάνη και… όχι μόνον μεταναστών !

Keywords
Τυχαία Θέματα