Τραγωδία στη Βενεζουέλα: 68 νεκροί από εξέγερση σε κρατητήρια

12:26 29/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Εξήντα οκτώ άνθρωποι -66 άνδρες κρατούμενοι και 2 γυναίκες, οι οποίες διανυκτέρευαν στον σταθμό- έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Βαλένσια, στην Πολιτεία Καραμπόμπο, στο βόρειο τμήμα της Βενεζουέλας, όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ.

«Μπροστά στα φρικιαστικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας της Πολιτείας Καραμπόμπο, όπου μια πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 68 ανθρώπους, ορίσαμε τέσσερις εισαγγελείς για να εξακριβώσουν τι συνέβη»,

τόνισε ο γενικός εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Παράθυρο στην Ελευθερία», η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φυλακισμένων, η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εξέγερσης δεκάδων κρατουμένων στην προσπαθειά τους να αποδράσουν.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκτόξευσαν χημικά στους συγγενείς των κρατουμένων που συγκεντρώθηκαν έξω από τις φυλακές για να μάθουν νέα για τους δικούς τους.
Ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια της πυρκαγιάς, ωστόσο όπως καταγγέλλεται οι φυλακές της Βενεζουέλας είναι υπερπλήρεις και οι κρατούμενοι συχνά κρατούνται σε χώρους που υπερβαίνουν το νόμιμο όριο των 48 ωρών.

The post Τραγωδία στη Βενεζουέλα: 68 νεκροί από εξέγερση σε κρατητήρια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα