Τραγωδία: Πνίγηκαν 400 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

12:35 15/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονίζει η τραγωδία με τους 400 μετανάστες οι οποίοι πνίγηκαν όταν βούλιαξε το σκάφος που τους μετέφερε από τη Λιβύη στην Ιταλία. Η οργάνωση Save the Children αναφέρει ότι το ναυάγιο έγινε στα ανοιχτά της αφρικανικής χώρας

Ένα 17χρονο παιδί που διασώθηκε, ο Μπεράνι, περιέγραψε τις απάνθρωπες στιγμές που έζησε στην Λιβύη, πριν επιβιβαστεί στο σκάφος της ελπίδας…

«Στην Τρίπολη ζήσαμε για τέσσερις μήνες σε ένα εργοστάσιο που παρήγαγε

κονσέρβες με σαρδέλες. Ήμασταν πάνω από 1.000 άνθρωποι. Τρώγαμε μόνο μία φορά την ημέρα και δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Αν κάποιος μιλούσε με έναν φίλο, τον χτυπούσαν. Όλα αυτά για να μας πάρουν περισσότερα χρήματα. Σε έβαζαν να πάρεις τηλέφωνο τους δικούς σου για να τους πεις ότι πεθαίνεις και σε χτυπούσαν για να ακούσει η οικογένειά σου τις κραυγές σου».

Όπως επισημαίνει η Save the Children, τις τελευταίες ημέρες 1,200 μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στη Σικελία και εξ αυτών τα 450 είναι παιδιά (τα 317 ασυνόδευτα).

«Πολλά από αυτά έχουν βιώσει φρικτές εμπειρίες βίας και έχουν χάσει πολλούς φίλους, συγγενείς, γονείς», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης, Βαλέριο Νέρι.

«Είναι απαραίτητο να υπάρξει μία επαρκής υποδοχή και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη, κυρίως για τους πιο ευάλωτους», συμπλήρωσε ο Νέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα