Τούρκος ακροδεξιός πολιτικός: Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική

17:13 15/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Το κυπριακό ζήτημα συζητήθηκε στην τουρκική βουλή με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί να τοποθετούνται σχετικά.
Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Άγκυρα επιθυμεί μια λύση, η οποία όμως θα περιέχει εκ περιτροπής προεδρία και αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας, καθώς αυτά είναι τα ζητήματα που συζητούνται ακόμα στις διαπραγματεύσεις.

Όπως

είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός για τις εξελίξεις σχετικά με την Κύπρο: «Στόχος των συζητήσεων είναι να τερματιστεί η αδικία που συνεχίζεται εδώ και χρόνια στο νησί. Σήμερα η ελληνοκυπριακή πλευρά εκπροσωπεί ολόκληρο το νησί ενώ στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου εφαρμόζεται εμπάργκο. Σήμερα οι διαπραγματεύσεις αυτές θα αποκαταστήσουν αυτή την αδικία. Και εμείς θέλουμε μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό, μια δίκαιη μοιρασιά η οποία θα περιέχει εκ περιτροπής προεδρίας των δύο πλευρών στην Κύπρο».

Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν θα γίνει αποδεκτή ποτέ μια λύση που θα αφαιρεί τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας και θα βλάπτει τα δίκαια δικαιώματα εκπροσώπησής τους».

Μάλιστα ανέφερε ότι για να αποφευχθούν τα γεγονότα του παρελθόντος στην Κύπρο, πρέπει να συνεχιστούν οι αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας. Ο ίδιος συνεχάρη το ψευδοκράτος για την 33η επέτειο της ίδρυσής του και δήλωσε ότι η Τουρκία θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Όμως αντίθετος με την ύπαρξη λύσης στο Κυπριακό σε περίπτωση που «θυσιαστούν» περιοχές που σήμερα ανήκουν στο ψευδοκράτος εμφανίστηκε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Μάλιστα διερωτήθηκε εάν έχουν θυσιαστεί οι περιοχές Μόρφου και Καρπασίας για τη λύση του Κυπριακού ζητήματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να υπάρξει μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Όμως είναι λάθος να εγκαταλειφθεί η «πατρίδα» με υποχωρήσεις μόνο και μόνο για να υπάρξει λύση. Το έδαφος είναι η πατρίδα, είναι η τιμή. Εκείνοι που θέλουν μια γρήγορη λύση, εάν προκαλέσουν σύγχυση στους τίτλους ιδιοκτησίας της Κύπρου τότε δεν θα μπορέσουν να δώσουν εξηγήσεις στους ήρωες μας. Έχει έδαφος η ‘ΤΔΒΚ’ να το επιστρέψει; Αν έχει που είναι; Έχει θυσιαστεί η Μόρφου και η Καρπασία; Και κάθε φορά θα λέμε η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική».

Keywords
Τυχαία Θέματα