Τουρκία: Τουλάχιστον 27 νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας

16:51 20/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε έργο του Ισλαμικού Κράτους παραπέμπουν οι πρώτες ενδείξεις που προκύπτουν από την έρευνα για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην τουρκική πόλη Σουρούτς κοντά στα σύνορα με τη Συρία και η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100, δήλωσαν στο Reuters δύο υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι.

«Οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο ένας αξιωματούχος ο οποίος

ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η επίθεση σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στην καρδιά αυτής της πόλης που βρίσκεται απέναντι από τη συριακή πόλη Κομπάνι απ” όπου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκαν στα τέλη Ιουνίου από τις κουρδικές δυνάμεις έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις.

Λίγο αργότερα, επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε και στο γειτονικό Κομπάνι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε σημείο ελέγχου στο νότιο Κομπάνι. Δύο κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από την έκρηξη», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Καλούμε όλους να παραμείνουν ενωμένοι και ψύχραιμοι μπροστά σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση, η οποία στοχεύει εναντίον της ενότητας της χώρας μας», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η Περβίν Μπουλντάν, μία βουλευτής του αντιπολιτευόμενου φιλο-κουρδικού κόμματος HDP, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που νεαροί Κούρδοι συγκεντρώνονταν στο πολιτιστικό κέντρο στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής τους στο Κομπάνι.

Νοσοκομειακή πηγή δήλωσε ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 20 κι έκανε επείγουσα έκκληση για αιμοδότες.

Keywords
Τυχαία Θέματα