Τουρκία: Δώστε μας τους «8» για δίκαιη δίκη των 2 Ελλήνων

08:51 6/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Δεν θα απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά θα φροντίσει να έχουν δίκαιη δίκη αν η Ελλάδα εκδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, διαμηνύει προκλητικότατα η Άγκυρα σε επιστολή της προς το Ευρωκοινοβούλιο και τον πρόεδρο Αντόνιο Ταγιάνι, συνδέοντας για πρώτη φορά επισήμως το θέμα των 8 με τους Μητρετώδη-Κουκλατζη.

Τα «ΝΕΑ» φέρνουν στη δημοσιότητα την επίμαχη επιστολή με αποστολέα τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ,

Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου. Σ’ αυτήν ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες», και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει επίσης την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς «τιμωρία».Ταυτόχρονα δε ο τούρκος αξιωματούχος στοχοποιεί την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

The post Τουρκία: Δώστε μας τους «8» για δίκαιη δίκη των 2 Ελλήνων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα