Τουρκία: Ο Ερντογάν ξενάγησε δημοσιογράφους στο παλάτι του

14:22 16/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Μία ξενάγηση αποκλειστικά για δημοσιογράφους έκανε στο 1.150 δωματίων παλάτι του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 15 Ιουλίου ο ίδιος ο Ερντογάν ξενάγησε τους δημοσιογράφους στο νέο προεδρικό μέγαρο, αφού πρώτα τους υποδέχτηκε στο γραφείο του, το οποίο κοσμεί το πορτρέτο του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Παντού επικρατεί το πνεύμα της Οθωμανικής εποχής αφού και οι τοίχοι στους διαδρόμους του προεδρικού μεγάρου έχουν διακοσμηθεί με έργα τέχνης που αναφέρονται στην εποχή εκείνη.

Όσο

για το αγαπημένο του δωμάτιο ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε ότι αυτό είναι η βιβλιοθήκη όπου καταφεύγει για να βρει ηρεμία. Δεν παρέλειψε να δείξει στους δημοσιογράφους και τα αρχαία χειρόγραφα που έχουν μεταφερθεί στο γραφείο του από το Εθνογραφικό μουσείο της Άγκυρας.

Πολλοί από τους χώρους του μεγαλεπήβολου κτηρίου εξακολουθούν να παραμένουν εκτός της δημόσιας θέας.

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων περί παρανομιών στην κατασκευή του προεδρικού μεγάρου, όσο και για το κτήσιμό του μέσα σε δασική έκταση, ο Ερντογάν απάντησε: «Δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα. Οι κατηγορίες είναι πολύ άσχημες».

Keywords
Τυχαία Θέματα