Τουρκία: Η πρώτη τρανσέξουαλ υποψήφια στις εκλογές της χώρας

14:14 5/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Αν και ξέρει πως έχει ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει η Deva Ozenen βρήκε το θάρρος να υψώσει το ανάστημά της στον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και να βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Πριν από δώδεκα περίπου χρόνια, η Deva Ozenen δεν γνώριζε αν θα κατάφερνε ποτέ να ξεφύγει από τον εφιάλτη της πορνείας.

Η νεαρή τρανσέξουαλ δυσκολευόταν να βρει δουλειά, όπως πολλά μέλη της LGTB κοινότητας στη συντηρητική Τουρκία, όπου οι διακρίσεις και οι απειλές εις βάρος ομοφυλόφιλων και φυλομεταβατικών ατόμων είναι καθημερινό φαινόμενο.

«Τότε δεν είχα επιλογή: ή θα πέθαινα της πείνας ή θα έβγαινα στην πορνεία», λέει σήμερα στην Huffington Post η 37χρονη Deva, που όχι μόνο κατάφερε να ξεφύγει από αυτή τη ζωή που δεν της ταίριαζε αλλά πρόκειται σύντομα να γράψει ιστορία, ως η πρώτη τρανσέξουαλ που θα βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές της χώρας της.

Η Ozenen ξέρει πως έχει λίγες πιθανότητες να κερδίσει στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, σε μία χώρα όπου ο Ερντογάν εκφωνεί φανατικούς λόγους με το Κοράνι στο χέρι, κατηγορώντας τους αντιπάλους του ως «άθεους». Ωστόσο, γι” αυτήν είναι σημαντικό και μόνο που θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο την Κυριακή.

«Αν εκλεγώ θα γίνω η φωνή των καταπιεσμένων», υποστηρίζει. «Η μάχη έχει μόλις αρχίσει και έχω για πολλά ακόμα να αγωνιστώ», προσθέτει η θαρραλέα Ozenen.

Keywords
Τυχαία Θέματα