Το ΣτΕ αποφασίζει για το άσυλο των «8»

15:52 8/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο προκειμένου να εκδικαστεί από το Συμβούλιο Επικρατείας, με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης, η αίτηση ακύρωσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά της χορήγησης ασύλου στον Τουρκο στρατιωτικό, κατέθεσαν οι συνήγοροι του, καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Σταύρος Τσακυράκης .

Αυτό γίνεται σύμφωνα με το νόμο 3900/10 που δίνει το δικαίωμα στον παρεμβαίνοντα να προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο.

Η αίτηση θα διαβιβαστεί από το Εφετείο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από όπου θα ληφθεί η αποφαση από την Τριμελή Επιτροπή με προεδρεύοντα τον πρόεδρο του ΣτΕ

Νίκο Σακελλαρίου και δύο αντιπροέδρους.

Ως εκ τούτου η δίκη που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Διοικητικό Εφετείο στις 15 Φεβρουαρίου θα αναβληθεί.
Παράλληλα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ανακοίνωσε ότι ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε παρέμβαση υπέρ του Τούρκου συγκυβερνήτη. Επίσης, στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι την παρέμβαση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ενώ υπενθυμίζει ότι η δική στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θα διεξαχθεί την 15η Φεβρουαρίου. Πάντως, μετά την υποβολή του αιτήματος στο ΣτΕ, το Διοικητικό Εφετείο θα αναβάλει, όπως είναι λογικό.

The post Το ΣτΕ αποφασίζει για το άσυλο των «8» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα