Το ΣτΕ αποφασίζει για τo αίτημα ασύλου των «8»

13:17 4/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Σήμερα εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση του ενός από τους οκτώ Τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, η υπόθεση του οποίου έχει προχωρήσει σε σχέση με των άλλων επτά. Άλλωστε, το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα δοθεί τελικά άσυλο στους οκτώ στρατιωτικούς.

Ο Τούρκος αξιωματικός δεν ήταν παρών στη διαδικασία αθώς βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής φρούρησης για λόγους ασφαλείας. Συνήγοροί του διασταύρωσαν τα ξίφη τους με νομικούς εκπροσώπους του ελληνικού Δημοσίου. Παρέμβαση έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας

τασσόμενος υπέρ της χορήγησης ασύλου στους «8» για τους οποίους άλλωστε ο Άρειος Πάγος έχει αμετάκλητα αποφανθεί κατά της έκδοσης.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος ως ένας από τους συνηγόρους του Τούρκου στρατιωτικού επεσήμανε ότι «η υπόθεση αυτή δεν είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής αλλά θέμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου και δεν είναι δυνατόν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής να κρίνουν τη χορήγηση ασύλου» και υπογράμμισε ότι δεν αποδείχθηκε πως οι οκτώ συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου τάχθηκαν κατά της χορήγησης ασύλου στον συγκεκριμένο αξιωματικό και ζήτησαν να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής η οποία του έχει χορηγήσει άσυλο.

Όπως σημείωσε ένας εξ αυτών: «Αν υπάρχουν, που υπάρχουν, σοβαροί λόγοι συμμετοχής των συγκεκριμένων αξιωματικών στο πραξικόπημα, τότε δεν δικαιούνται ασύλου«.

Η αποφαση αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

The post Το ΣτΕ αποφασίζει για τo αίτημα ασύλου των «8» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα