Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την επικοινωνία με Κλίντον, διαψεύδει τα WikiLeaks

19:49 13/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο δημοσίευμα των WikiLeaks αναφέρονται κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδοντας πως υπήρξε επικοινωνία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τα 24ωρα που ακολούθησαν μετά το δημοψήφισμα. Ωστόσο, επιβεβαιώνουν

πως υπήρξε επικοινωνία των δύο ανδρών αλλά πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

«Όλες οι πλευρές επιθυμούσαν την απεμπλοκή του ζητήματος», υπογραμμίζουν οι κύκλοι του Μαξίμου, οι οποίοι προσθέτουν πως όταν οι δύο άνδρες επικοινώνησαν δεν είχε αποφασιστεί καν η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Μετά το δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει μόνο με τον πρόεδρο Ομπάμα», επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές που ωστόσο δεν διευκρινίζουν ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνομιλίας Τσίπρα-Κλίντον κι αν υπήρξε πραγματικά πίεση ή παρέμβαση για την υπογραφή συμφωνίας με την ΕΕ.

Νωρίτερα, τα wikileaks διέρρευσαν επικοινωνία του γραφείου του Κλίντον με τον Λευκό Οίκο όπου ζητείτο από τον πρώην πρόεδρο να παρέμβει στον Έλληνα πρωθυπουργό και να τον πιέσει. Η επικοινωνία έγινε με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και πλέον διευθυντή της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα ο οποίος έγραφε έγραφε στις 10 Ιουλίου 2015: «Ο Λευκός Οίκος με ρώτησε αν ο WJC (σσ. William Jefferson Clinton) έχει αρκετά καλή σχέση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα για να τον πάρει και να τον συμβουλέψει να προχωρήσει σε συμφωνία. Μπορείς να τον ρωτήσεις αν κάτι τέτοιο είναι πιθανό; Αν ναι, μπορώ να του μιλήσω μόλις βγω από το τρένο, ώστε να του εξηγήσω το σκεπτικό τους και τι προσπαθούν να επιτύχουν», με το γραφείο του Μπιλ Λκίντον να απαντά «Λέει πως ναι, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερες πληροφορίες από όσες έχει στη διάθεσή του. Η επείγουσα ερώτησή του είναι – θα ασκήσουμε πίεση και στη Μέρκελ;».

Keywords
Τυχαία Θέματα