Το YouGov αναδεικνύει τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 2016

13:02 8/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Στέφεν Χόκινγκ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν διεκδικούν μία θέση στη δεκάδα με τις σημαντικότερες και πιο αξιοθαύμαστες προσωπικότητες του 2016 αποκλείοντας τον Ναρέντρα Μόντι και τον Ποντίφικα Φραγκίσκο, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ καταλαμβάνει τη θέση της Μαλάλα Γιουσαφζάι ως η δεύτερη πιο σημαντική γυναίκα του 2016 μετά την Αντζελίνα Τζολί.

Κάπως έτσι ολοκληρώνεται η λίστα με τις πιο αξιοθαύμαστες προσωπικότητες του έτους που κατατάσσει κάθε χρόνο την τελευταία τριετία το ΥouGov και αναδεικνύει για τρίτη φορά στην πρώτη θέση των Μπιλ Γκέιτς ως την πιο σημαντική ανδρική προσωπικότητα.

Όσον αφορά στις γυναίκες, η Ανζελίνα κατακτά την κορυφή για άλλη μια χρονιά καθώς το φιλανθρωπικό της έργο και η ανθρωπιστική της δράση την κατατάσσει πρώτη στις καρδιές των ανθρώπων.

Η πιο μεγάλη άνοδος σε κατάταξη σημειώνεται από τον Ρωσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που ανέβηκε από την 11η στην 6η θέση! Η ταινία «Η Θεωρία των Πάντων» αύξησε τη δημοφιλία του Στέφεν Χόκινγκ με αποτέλεσμα να τον κατατάξει απόστην 5η θέση από την 9η και είναι ο πιο αξιοθαύμαστος άνδρας στη Βρετανία ξεπερνώντς σε δημοφιλία ακόμη και Βρετανούς όπως ο Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Οσον αφορά στις γυναικείες προσωπικότητες, η Χίλαρι Κλίντον παραμένει σταθερά τρίτη, ενώ σε χώρες όπως η Ινδία είνιαι η δημοφιλέστερη γυναίκα και στην Κίνα κατατάσσεται δεύτερη μετά την Αντζελίνα Τζολί.

Τη μεγαλύτερη πτώση σε δημοφιλία σημειώνει η Μαλάλα Γιουσαφζάι αλλά αυτή η πτώση αντανακλά μάλλον την ελάχιστη ειδησεογραφία που την αφορά και όχι τον θαυμασμό πυο συγκεντρώνει. Στη Σουηδία που την τίμησε με Νόμπελ το 2014 κατατάσσεται ακόμη πρώτη ενώ σε Βρετανία, Νορβηγία, Ινδία και Πακιστάν έρχεται δεύτερη. Μάλιστα, στη Βρετανία την έκπληξη κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ που στην καρδιά και στα μάτια των Βρετανών είναι η πιο σημαντική γυναικεία προσωπικότητα του έθνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα